Κυριακή 19 Μαΐου 2013


ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ KAI BINTEO


Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στις Λίμνες το 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης και τιμής σήμερα 19 Μαΐου στο ηρώον του χωριού. Στο σημείο του μαρτυρίου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδας Αρχ. Χρυσόστομο Παπουλέση και τον ιερέα του χωριού. Μετά το μνημόσυνο στην μνήμη των εκτελεσθέντων από τούς Γερμανούς Λιμνιατών έγινε ομιλία με το ιστορικό της εκτέλεσης και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές και τους πολιτικούς παράγοντες του νομού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής της Ν.Δ Γ.Ανδριανός εκπροσωπώντας την Ελληνική βουλή, ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος, ο περιφερειακός σύμβουλος και πολιτευτής Β.Σιδέρης εκπροσωπώντας της Περιφέρεια Πελοποννήσου και φυσικά όλοι οι κάτοικοι του χωριού. Ογδόντα επτά  νεκροί, οι κατακτητές δεν ξεχώρισαν ηλικία, από μικρά παιδιά έξη ετών μέχρι σεβάσμιους γέροντες, άραγε τι να έφταιξαν;

ΝΑΥΠΛΙΟ 20 ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΠΕΡΑΣΕ, ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ…     
  Όπως είναι γνωστό με το Ν.2193/94 έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας  του Ελληνισμού  του Πόντου.
     Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς. Ο φετινός εορτασμός  πραγματοποιήθηκε  την  Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στο Ναύπλιο   με Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου χοροστατώντας του πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Γεώργιου Φρίμη και ομιλία από την κα Τάνταρου Κρίγγου Δικηγόρο, κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον  Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας κ Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, τους Βουλευτές  του Νομού Ιωάννη Ανδριανό και Ιωάννη Μανιάτη, τον Δήμαρχο  Ναυπλιέων  κ. Δημήτριο Κωστούρο, τις στρατιωτικές αρχές του νομού και τον πρόεδρο των Ποντίων Αργολίδος . Παρών στις εκδηλώσεις μνήμης ήταν και οι πολιτευτές ο δικηγόρος Γεώργιος Παραβάντης κι ο Βασίλειος Σιδέρης, επίσης παρών ήταν κι ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Άργους Μυκηνών  Δ .Κρίγγος.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ


Κάθε χρόνο εδώ και 6 χρόνια ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα συντονίζωνται και ενώνουνε τις φωνές τους, έτσι ώστε να προβάλλουν  το ποδήλατο ως το μέσο μετακίνησης που μπορεί να λύσει κυκλοφοριακά προβλήματα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στις πόλεις που έχουν βουλιάξει από τα Ι.Χ.
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια ποδηλατοβόλτα είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο σε συνδυασμό με τις συγκοινωνίες και τα μαζικά μέσα μεταφοράς μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2013


Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ  Αργολίδος με επικεφαλής τον βουλευτή Αργολίδος Ιωάννη Μανιάτη επισκέφτηκε την έκθεση Αργολίδα 2013 που διοργανώνει το εμπορικό επιμελητήριο Αργολίδος. Παρών στο κλιμάκιο κι ο τέως νομάρχης  Α. Σαλεσιώτης.  Ο βουλευτής Αργολίδος κ. Μανιάτης τόνισε ότι τέτοιες διοργανώσεις τονώνουν την εμπορική επιχειρηματικότητα και δίνουν την δυνατότητα σε επιχειρηματίες του νομού να αναδείξουν τα προϊόντα τους.

ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Ο θεσμός της Νύχτας των Μουσείων ξεκίνησε το 2005 από τη Γαλλία και διαδόθηκε
γρήγορα στην Ευρώπη. Κάθε Μάιο οι πόλεις της Ευρώπης γιορτάζουν, ανοίγοντας
ένα βράδυ τα Μουσεία τους στο ευρύ κοινό.
Τα Μουσεία και οι Χώροι Τέχνης του Ναυπλίου συµµετέχουν στον εορτασµό.
Το βράδυ του Σαββάτου, 18 Μαΐου στις 21.00 έως τις 24.00 όλα τα μουσεία της πόλης Ναυπλίου ήταν ανοιχτά με ζωντανή µουσική, δρώμενα και εκθέµατα, µε
ένα ποτήρι κρασί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου