Παρασκευή 10 Μαΐου 2013


Γιόρτασαν την Ζωοδόχο Πηγή στο βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μονής

Όλως ιδιαιτέρως εόρτασε την θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγή το Βυζαντινό μοναστήρι στην περιοχή Αρειας Ναυπλίου. Παραμονή της εορτής έγινε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου ,τοποτηρητή της Μητροπόλεως Αργολίδος και με την παρουσία αρκετών ιερέων από το Ναύπλιο και το Αργος.

Ζημιές από χαλαζόπτωση στον κάμπο της Νεμέας

 Το χαλάζι που έπεσε προχθές το απόγευμα στο κάμπο της Νεμέας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες της περιοχής.

Γενική Συνέλευση του Πανναυπλιακού

 Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου και ώρα 19.00 με θέμα:

 

Δημοτικό συμβούλιο για την "Μελέτη της Ολοκληρωμένης Αστική Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Άργους"

 Σε συνέχεια τόσο της αναλυτικής παρουσίασης της μελέτης από την ανάδοχο μελετητική ομάδα, που θα πραγματοποιηθεί την 10η Μαϊου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 στο Μπουσουλοπούλειο, προς το σύνολο των φορέων της πόλης αλλά και κάθε πολίτη που επιθυμεί να παραστεί καθώς και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, όσο και της ευρύτατης διαδικασίας διαβούλευσης στην οποία δύναται να μετάσχει οιοσδήποτε δημότης ή κάτοικος, εκφράζοντας τη γνώμη του μέσω ειδικής ιστοσελίδας και ειδικής φόρμας που θα διατίθεται προς τούτο και αφού έχει δοθεί, σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου , ο απαραίτητος χρόνος μελέτης της υποβληθείσας από την μελετητική ομάδα πρότασης, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 16η Μαϊου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:00 στο Δημαρχιακό Κατάστημα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου αριθ. 9 – ισόγειο) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση επί της μελέτης Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπλασης Ιστορικού Κέντρου Άργους και Καταγραφή Βελτίωση Αστικής Κινητικότητας και Ασφάλειας Κίνησης Πεζών. 

"6ο Εαρινό Ράλλυ Άργους" από τον ΑΡΣΟΕ

 Ο ΑΡΣΟΕ, όπως προανήγγειλε, διοργανώνει στις 26 Μαΐου το "6ο Εαρινό Ράλλυ Άργους". Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στο "Art Factory" στο Μοναστηράκι του Δήμου Άργους-Μυκηνών στην Νέα Εθνική Μυκηνών-Ναυπλίου, με το πρώτο αυτοκίνητο να εκκινεί στις 10:00 πμ.

Διάλεξη του κου Νίκου Λυγερού στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Παν/μίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο

 Το πανεπιστήμιο πελοποννήσου – σχολή καλών τεχνών – τμήμα θεατρικών σπουδών σας καλεί στη διάλεξη του κ. Νίκου Λυγερού με θέμα: "Από το θεατρικό έργο στη σκηνοθεσία: Το παράδειγμα του Albert Camus". Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την 13η Μαΐου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00, στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου, (κεντρικά διδακτήρια) Ναύπλιο. 

Δ.Κοδέλας για τον Ανάβαλο: "Βρέχει στη φτωχογειτονιά"

 Στις 21/9/2012 σε ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με αφορμή τη βλάβη της μίας από τις δύο ενεργές αντλίες επισημαίναμε ότι: Επίσης, η υλοποίηση του έργου “Αναβάθμιση αντλιοστασίου και φράγματος Ανάβαλου Ν. Αργολίδας”, αντί να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα ώστε να επιλυθεί το ζήτημα της τροφοδοσίας του δικτύου, ξεκίνησε μόλις πριν λίγες βδομάδες, ενώ η σύμβαση για την κατασκευή του έργου υπεγράφη στις 29/05/2012!

και καταλήγαμε στα εξής ερωτήματα:

 

Παραμύθια για παιδιά στο βιβλιοπωλείο "Ηλιογραφία"

Ζήτω η αντιφασιστική νίκη των λαών

 68 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μνημειώδη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Μια τέτοια μέρα, στις 9 Μάη του 1945, τα ναζιστικά στρατεύματα της χιτλερικής Γερμανίας παραδίνονται άνευ όρων στις συμμαχικές δυνάμεις και ο Κόκκινος Στρατός υψώνει στο Βερολίνο την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη σημαία της νίκης και της απελευθέρωσης των λαών της Ευρώπης από το φασισμό.

Γιόρτασαν την Ζωοδόχου Πηγή στο Κεφαλάρι Άργους

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος εορτάσθηκε η Ζωοδόχος Πηγή στο Κεφαλάρι Άργους. 

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Αυτοκίνητο με 5 επιβαίνοντες έπεσε σε χαράδρα στο Λεωνίδιο

 Αυτοκίνητο με 5 επιβαίνοντες (2 ενήλικες και 3 ανήλικοι) από το Πηγάδι, έπεσε σε χαράδρα πριν το Φωκιανό. Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομία πυροσβεστική και ασθενοφόρα για τον απεγκλωβισμό τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου