Σάββατο 18 Μαΐου 2013


Σαν σήμερα το Νικηταράς με 200 άντρες αποδεκατίζει 6000 Τούρκους και μένει στην ιστορία ως Τουρκοφάγος

 Η μάχη των Δολιανών πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 1821 ανάμεσα στους Έλληνες του Νικηταρά εναντίον των Τούρκων στα Δολιανά της Πελοποννήσου στα πλαίσια της Ελληνικής Επανάστασης. Οι τουρκικές δυνάμεις συναντήθηκαν στην περιοχή των Δολιανών με ένα απόσπασμα 200 ανδρών υπό τον Νικηταρά. Οι Έλληνες κατάφεραν, αν και λιγότεροι να τρέψουν τους Τούρκους σε φυγή. Σκότωσαν πάρα πολλούς και ο Νικηταράς κέρδισε το προσωνύμιο του Τουρκοφάγου. Η μάχη των Δολιανών αύξησε το ηθικό των επαναστατών και άνοιξε το δρόμο για την άλωση της Τριπολιτσάς.

Απάντηση Δένδια στον Μανιάτη για την ασφάλεια των κατοίκων της Κοινότητας Ανδρίτσας

 Απαντήσεις έλαβε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης από τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδια, σε συνέχεια σχετικής άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, με αφορμή υπόμνημα των κατοίκων της Κοινότητας Ανδρίτσας με θέμα: «Η ασφάλεια των κατοίκων, η προστασία της περιουσίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κοινότητας Ανδρίτσας».

Εθελοντική αιμοδοσία στην Ν.Επίδαυρο

Συνέλευση της Άλλης Πρότασης για την Καραθώνα

 Ανοιχτή συνέλευση της Άλλης Πρότασης την Δευτέρα 20/5 στις 20:00 στο Δημαρχείο της Νέας Τίρυνθας με θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα της Καραθώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου