Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Έξι (6) στρέμματα αγροτικής έκτασης έγιναν στάχτη στην περιοχή της Νέας Τίρυνθας.
Τέσσερα (4) οχήματα με οκτώ (8) άνδρες, έσπευσαν άμεσα στην περιοχή με επικεφαλής τον διοικητή Ναυπλίου Γ. Δελογιάννη καθώς και τον υποδιοικητή κ. Παπακωνσταντίνου .
Κάηκαν ξερά χόρτα, λάστιχα τεχνητής βροχής καθώς και μερικώς πορτοκαλιές και ελαιόδεντρα. Διενεργείται προανάκριση από την Π.Υ Ναυπλίου.

«Πολιτικό ολίσθημα του τέως Νομάρχη Αργολίδας Β. Σωτηρόπουλου»


Συνέντευξη τύπου στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα παραχώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδαςκ. Χειβιδόπουλος με αφορμή δελτίο τύπου που εξέδωσε ο τέως Νομάρχης Αργολίδας κ. Β. Σωτηρόπουλος και αφορούσε την διαχείριση του έργου του Αναβάλου από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αργολίδας.
            Ο κ. Χειβιδόπουλος χαρακτήρισε το δελτίο τύπου του κ. Σωτηρόπουλου απαράδεκτο, αστοιχείωτο, συκοφαντικό και πολιτικά απρεπές ως προς την υπηρεσία της οποίας υπήρξε πολιτικός προϊστάμενος επί οκταετία. Μάλιστα τόνισε ότι οι εκφράσεις τις οποίες χρησιμοποιεί περί παρανομίας της Υπηρεσίας είναι βαριές και ενδεχομένως χρειαστεί να διερευνηθεί νομικά η στοιχειοθέτησή τους. Σε ότι έχει να κάνει με τις τεχνικές του παρατηρήσεις, εδόθησαν και οι αντίστοιχες απαντήσεις που εν τέλει δεν εκθέτουν την Υπηρεσία αλλά τον ίδιο τον κ. Σωτηρόπουλο και τους τεχνικούς του συμβούλους.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ


Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η τοποθέτηση των οργάνων στην παιδική χαρά της Νέας Κίου από υπαλλήλους του Δήμου Άργους  παρουσία του δημάρχου της πόλης Δημήτρη Καμπόσου. Ένα έργο που όπως είπε ο ίδιος ολοκληρώθηκε για τους κατοίκους της Νέας Κίου. Έτσι λοιπόν σε λίγες ημέρες οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες και κυρίως τα μικρά παιδιά θα χαίρονται μία ολοκληρωμένη και σύγχρονη παιδική χαρά. Να σημειωθεί πως στο χώρο τοποθετούνται και όργανα γυμναστικής για μικρούς και μεγάλους. Έξαλλου ο δήμαρχος Άργους έχει δείξει μέχρι τώρα ότι λέει το υλοποιεί.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ...ΜΕ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Όσο και να φαίνεται παράξενο, αυτό είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος για τις ανάγκες μετακίνησης του.
Ένας μικρός παλιός σκαραβαίος είναι το επίσημο αυτοκίνητο της Ιεράς Μητροπόλεως που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Μητροπολίτης και πραγματικά δεν το ξέραμε μέχρι που είδαμε την φωτογραφία. Εντύπωση προκαλεί επίσης πως ο Μητροπολίτης οδηγεί το αυτοκίνητο μόνος του...

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ HARVARD ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί  στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας
Αργολίδας και τον αντιπεριφεριάρχη Αναστάσιο Χειβιδόπουλο φοιτητές του πανεπιστήμιου Ηarvard μαζί με τους δασκάλους τους. Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων για την σημαντικότητα των επισκέψεων αυτών στην περιοχή μας  από τους  φοιτητές ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στο κόσμο ,αλλά στην  δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η χώρα μας τέτοιες επισκέψεις τονώνουν την οικονομία του τόπου αλλά και από την άλλη οι φοιτητές πηγαίνοντας πίσω στην πατρίδα τους θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για την χώρα μας. Τέτοιες ενέργειες της επικροτούμε και προσπαθούμε για το καλύτερο τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Α. Χειβιδόπουλος. Μετά την ολιγόωρη συνάντηση ακολούθησε αναμνηστική φωτογραφία στο μπαλκόνι της περιφέρειας και ανταλλαγή δώρων.

H ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΓΟΥΣ


Στο επί της οδού Κοφηνιώτου στο Αργος ,κτήριο της Χριστιανικής ένωσης  Άργους  εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της Μεσοπεντηκοστής, όπου υπάρχει ναΐσκος αφιερωμένος στην Μεσοπεντηκοστή ,τα θυρανοίξια του οποίου έγιναν από τον Μακαριστό  Μητροπολίτη Αργολίδος  κυρό Ιάκωβο στις 9 /10 /2010. Σημειωτέων ότι ο ναΐσκος έγινε από πρόταση του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Καλλινίκου και ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ενώσεως. Το σημερινό κτήριο όπου στεγάζεται η Χ.Ε.Α θεμελιώθηκε στις 6 Μαΐου του 1951 από τον τότε μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Μητροπολίτη Χρυσόστομο Α  Ταβλαρουράκη σε οικόπεδο από δωρεά της χήρας Ευδοκίας Καλαντζή στην μνήμη του μοναδικού της παιδιού Βασιλείου το οποίο σκοτώθηκε άδικα κατά τον βομβαρδισμό του Άργους  το 1943. Επίσης κάθε Δευτέρα στο χώρο αυτό από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο πραγματοποιείται κύκλος μαθημάτων με ερμηνεία  Ευαγγελικών περικοπών και ύμνων  του Ψαλτηρίου. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.  

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

"Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος" από την Μητρόπολη Αρτης



Η σύγχρονη γνωστική νευροεπιστήμη κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, καί γιά τήν μνήμη πού ορίζεται ως η ικανότητα καί η λειτουργία τής διατήρησης καί ανάκλησης στό παρόν, διαφόρων γεγονότων, ερεθισμάτων, εικόνων, ιδεών κλπ. τού παρελθόντος. Η μνήμη πού εδράζεται κυρίως στόν εγκεφαλικό φλοιό, προσδιορίζεται στήν «χωρική μνήμη», πού αφορά οπτικές απεικονίσεις καί σχέσεις μέ τόν χώρο, τήν «συνειρμική μνήμη», μέ τήν οποία αναζωπυρώνεται ένα γεγονός, όταν ανακαλούνται μερικά στοιχεία πού συνδέονται μέ αυτό, καί τήν «λεκτική μνήμη», πού είναι η ικανότητα τού ανθρώπου νά θυμάται ένα γραπτό ή προφορικό υλικό πού έχει μάθει στό παρελθόν.

Πέρα από τήν γνωστική νευροεπιστήμη καί η ορθόδοξη θεολογία, όπως εκφράζεται από τούς Πατέρες, κάνει λόγο γιά τήν καρδιακή μνήμη, τήν μνήμη δηλαδή τής καρδιάς πού λειτουργεί μέ έναν διαφορετικό τρόπο από τήν συνειρμική μνήμη καί περιγράφει πνευματικά γεγονότα πού συνδέονται μέ ένα πρόσωπο ή μέ μιά κατάσταση.

Η κοίμηση τού μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου έγινε η αφορμή νά αναζωπυρωθούν μέσα μου καί οι δύο αυτές μνήμες, δηλαδή η μνήμη τού εγκεφάλου καί η μνήμη τής καρδιάς. Κατά τήν εξόδιο ακολουθία, στήν οποία συμμετείχα, πέρασε μέσα μου μιά ολόκληρη ταινία αναμνήσεων, γεγονότων, εμπειριών, καταστάσεων πού έχουν σχέση μέ τήν επικοινωνία μου μέ τόν μακαριστό Ιεράρχη, ο οποίος ήταν ένας από τά πιό σεβαστά καί αγαπητά μου πρόσωπα. Κυρίως πέρασαν μέσα μου εμπειρίες πού έχουν σχέση μέ τά πνευματικά βιώματα, εμπειρίες τής καρδιάς. Καί τώρα πού προσπαθώ νά καταγράψω τίς σκέψεις μου γύρω από τό πρόσωπό του συμπλέκονται οι αναμνήσεις τής εγκεφαλικής μνήμης μέ τά αισθήματα τής καρδιάς.

Μάλιστα ο μακαριστός Ιεράρχης συνδεόταν ο ίδιος προσωπικά μέ πρόσωπα, τά οποία καί εγώ αγαπούσα καί ήταν οι κατά καιρούς Πνευματικοί μου Πατέρες, όπως οι μακαριστοί Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανός, Εδέσσης Καλλίνικος καί Αρχιμ. Σπυρίδων (Ξένος) Νεοσκητιώτης. Μεταξύ τους υπήρχε μιά αμοιβαία, ειλικρινής καί ανιδιοτελής επικοινωνία καί εγώ παρακολουθούσα τήν εξέλιξη αυτής τής πνευματικής σχέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου