Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω των έντονων νοτιοανατολικών ανέμων έχει μεταφερθεί μεγάλη ποσότητα σκόνης από την Αφρική. Τις περισσότερες φορές όλοι το αντιλαμβανόμαστε σαν μια απλή θολούρα στον ουρανό. Ωστόσο, αυτό που συνέβη την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013και την  Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 στην Αργολίδα και ειδικότερα στο Ναύπλιο ξεπέρασε κάθε φαντασία. Η σκόνη από την Αφρική απλώθηκε σαν πέπλο πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

  

  

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Κ.ΡΟΥΤΟΥΛΑ

Ο Δήμοs Ναυπλιών  σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος διοργάνωσαν  εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντίνου Πόλεως, που  πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 29η Μαΐου 2013  το απόγευμα στην αίθουσα τηs Πρώτης βουλής των Ελλήνων (Βουλετικό) στο Ναύπλιο. Το πρόγραμμα περιλάμβανε  Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς, ύμνους, Θρήνους για την άλωση από διάφορες περιοχέςs του Ελληνισμού καθώς και τραγούδια παραδοσιακά, δημοτικά, έντεχνα και λαϊκά, αναφερόμενα στην Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα, το Βόσπορο, και την Αγιά Σοφιά, με το μουσικό σχήμα (Ορχήστρα, χορωδία, μονωδίεs), "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ" σε διδασκαλία και διεύθυνση, του χοράρχη  Κωνσταντίνού Ρούτουλα. Το παρών τους στην εκδήλωση αυτή ήταν ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος , ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρος Γ. Παραβάντης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλίου Χ.Γραμματικόπουλος, ο κ. Α. Τσούμπας , οι στρατιωτικές αρχές του νομού, αρκετοί Ιερείς ,χορηγοί της εκδήλωσης και πλήθος κόσμου που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα της πρώτης βουλής .

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Νίκη της ΑΕΚ στον 2ο τελικό. Το Σάββατο στο Άργος ο πρωταθλητής

Η  ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του 2ου τελικού της Α1 Ανδρών, επικρατώντας με 24-19 του Διομήδη Άργους στο κατάμεστο κλειστό της Κυψέλης. Η «Ένωση» ισοφάρισε σε 1-1 και πλέον ο τίτλος θα κριθεί στον τελικό των τελικών το Σάββατο στις 17:00 στο Άργος.
Η ΑΕΚ έλεγχε το παιχνίδι από την αρχή, δείχνοντας αποφασισμένη να οδηγήσει την σειρά σε τρίτο και τελευταίο αγώνα. Με «ακρογωνιαίο λίθο» τον Δημήτρη Καφφάτο που πραγματοποίησε 17 επεμβάσεις, αγγίζοντας το 50%, η ΑΕΚ έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα με 4-0. Με τον Αλέξη Αλβανό σε μεγάλα κέφια και να δημιουργεί πολλούς κινδύνους στην άμυνα του Διομήδη και τους Μπαλωμένο και Παπαδιονυσίου να εκτελούν, η «ένωση» πήρε προβάδισμα 10-5 στο 17:18 και 14-8 με τέρμα του Οικονόμου λίγο πριν το ημίχρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου