Τετάρτη 15 Μαΐου 2013


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αργολίδος διοργανώνει συναυλία με τον Δημήτρη Υφαντή στις 17 Μαΐου 2013 στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων στο Ναύπλιο. Η όλη εκδήλωση με τίτλο Ένα μουσικό ταξίδι στο χθες και το σήμερα τελεί υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ.  Για την εκδήλωση μίλησε ο νέος πρόεδρος της ΔΟΠΠΑΤ  Κ. Χελιώτης.

Ο ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΕΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ


Το γύρο του κόσμου έκανε  ένα βίντεο από τη φετινή τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα που δείχνει έναν Ναυπλιώτη, τον Ιορδάνη Δαμιανό να πιάνει την φωτιά από τα 33 κεριά και να μην καίγεται! Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε εισέλθει στο Ναό της Αναστάσεως συνοδευόμενος από επισκόπους του Πατριαρχείου, ιερείς και αγιοταφίτες μοναχούς. Αφού στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε εντός φορώντας ένα λευκό στιχάρι. Εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και της ισραηλινής αστυνομίας τον ερεύνησαν ώστε να μην έχει καμία εστία φωτιάς επάνω του και στη συνέχεια ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης εισήλθε στο εσωτερικό του Παναγίου Τάφου, ενώ ο Πατριάρχης των Αρμενίων παρέμεινε στον προθάλαμο.
Λίγα λεπτά μετά το θαύμα έγινε. Ιερείς σφράγισαν την είσοδο με μελισσοκέρι και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας στα χέρια του δύο αναμμένες δεσμίδες αποτελούμενες από 33 κεριά.

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ΝΕΚΡΗ







Για ακόμα μία φορά ο ναυαγοσώστης της παραλίας Καραθώνας στο Ναύπλιο, Ιορδάνης Δαμιανός μαζί με τον Κωνσταντίνο Πετρουλά, έβγαλαν στην ακτή μία χελώνα καρέτα καρέτα νεκρή. Ένα φαινόμενο που τον τελευταίο καιρό είναι πλέον σύνηθες για την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου