Δευτέρα 20 Μαΐου 2013


Πρωταθλητής παμπαίδων ΕΣΚΑ-Κ 2012-2013 ο Οίακας Ναυπλίου

Μετά από δύο παρατάσεις και ένα συγκλονιστικό αγώνα, γεμάτο ένταση και πάθος, ο Οίακας Ναυπλίου νίκησε τον Διαγόρα Βέλου με σκορ 70-69. Το σκορ στο τέλος των 40 λεπτών ήταν 52-52, ενώ στο τέλος της πρώτης παράτασης 60-60.
Τά Δεκάλεπτα Του Αγώνα : 13-10, 13-16, 09-12, 17-14 Παράταση Α΄08-08, Παράταση Β΄10-09.

Το ταξίδι της ψυχής ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ π. ΡΑΦΑΗΛ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ


Σαν θύελλα οι λογισμοί αναταράζουν
την ψυχή και σκορπούν θέρος σε κήπο
ανθομυριστώ όπου έχει Λουΐζα, βασιλικό,
αγριολούλουδα, γιασεμιά, λιβάδι κυματιστό
με ηλιοτροπία…..
 
Μια πάλη του κάλου και του κακού,
του χθες, του τώρα, του μετά, σε τόπο
σκληρό, άνυδρο, γεμάτο τυφλές παγίδες,
αόρατος πόλεμος να κυβερνήσει προσπαθεί…

Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΣΟΚΤΙΣΤΟΥ ΣΤO ΝΑΥΠΛΙΟ


Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο, όπου  πανηγυρίζει  το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του κρασόχτιστου ,πρόκειται για ένα εξωκλήσι στην περιοχή της παραλίας Καραθώνας 7κμ από την πόλη χτισμένο την περίοδο Ενετοκρατίας από έναν καπετάνιο που μετέφερε κρασί από κάποιο νησί του Αιγαίου προς το Ναύπλιο ,που ήταν τότε ένα μεγάλο λιμάνι και κέντρο εμπορίου προς την Ευρώπη και την ανατολή.

ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕ ΤΜΗΜΑ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ


Το Ενετικό κτήριο που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο υπέστη μεγάλες ζημιές από πτώση  εσωτερικού  τμήματος . Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2013 έντρομοι οι κάτοικοι της παλιάς πόλης άκουσαν ένα  δυνατό θόρυβο από την πτώση του εσωτερικού του κτηρίου . Παράλληλα εκείνη την στιγμή  στο ναό του Αγίου Γεωργίου βρίσκονταν σε εξέλιξη γαμήλια τελετή . Όπως είναι φυσικό επικράτησε μεγάλη αναστάτωση από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από το ναό. Από την πτώση του κτηρίου σηκώθηκε έντονη σκόνη που κάλυψε τη πλατεία. Στο σημείο έσπευσε συνεργείο του δήμου κι απόκλεισε το χώρο γύρω από το κτήριο. Να σημειωθεί πως το Ενετικό αυτό κτήριο ανήκει στην Μητρόπολη Αργολίδος ,ενώ έχει εκφράσει την επιθυμία να το παραχωρήσει στο δήμο Ναυπλίου για να γίνει Βυζαντινό μουσείο. Κυριακή 19 Μάιου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου