Σάββατο 4 Μαΐου 2013


ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF
1Του Μανώλη Κείου 

Μια εύστοχη όσο και επίκαιρη αλληγορία με τη "Γαλιλαία" στην οποία πρέπει να επιστρέψουμε έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά το πέρας της περιφοράς του Επιταφίου στην Αθήνα. 

Μιλώντας στην πλατεία Συντάγματος, από την εξέδρα που είχε στηθεί έξω από τη Βουλή,  ενώπιον πλήθους κόσμου, ο οποίος παρακολούθησε με κατάνυξη την περιφορά του Επιταφίου ο κ. Ιερώνυμος είπε:

"Μαζί με το σώμα το κυρίου ημών Ιησού Χριστούλιτανεύουμε σήμερα και εμείς τις χαμένες ελπίδες και παίρνοντας παράδειγμα από τους μαθητές ψιθυρίζει ο καθένας απο εμάς και όλοι μαζί: Γιατί χάσαμε τις ελπίδες μας; Και ποιοι μας έκλεψαν τις ελπίδες μας, Ομως για την Ορθόδοξη πίστη αυτό το πνεύμα της απογνώσεως δεν μπορεί να κρατήσει πολύ. Η Ορθόδοξη διδασκαλία μας δίνει το θάρρρος και μας λέει ότι πρέπει να προχωρήσουμε γιατί αυτό το γένος έχει γνωρίσει πολλές προδοσίες, χάθηκαν ελπίδες, αλλα΄όμως ξανακέρδισαν τον αγώνα.
Κι ο λαός μας μας πολύ επιτυχημένα λέει: οποιος θέλει να φτάσει στην Ανάσταση πρέπει να ανέβει από το Γολγοθά. Εμείς λοιπόν απόψε δε μένουμε στην άποψη ότι χάσαμε τις ελπίδες μας. Δεχόμαστε μιας άλλη πρόσκληση που απηύθυνε ο Κύριος μας προς τους μαθητές του. Μετά την Ανάσταση είπε στις Μυροφόρες γυναίκες: Πηγαίνω στη Γαλιλαία. Εκεί σας περιμένω να συναντήθουμε! Είπατε τω Πέτρω και τοις μαθηταίς ότι εκεί θα συναντηθούμε.
Τι ήταν η Γαλιλαία για τον Ιησού Χριστό και τους μαθητές του; Ήταν ο τόπος από τον οποίο ξεκίνησαν,ήταν εκει που γεματοι με ενθουσιαμό άφησαν τα δίχτυα, τα πλοία τους και ακολούθησαν τον Ιησού Χριστό. Ήταν εκεί που η καρδιά τους ρίγησε για αυτόν και τον ακολούθησαν. Και ήρθαν τα πράγματα πολύ διαφορετικά από ότι τα περιμέναν. Και ο Κύριος ανεβαίνει στο Σταυρό και έρχεται η Ανάσταση. Εκεί οψόμεθα. Εκεί θα συναντηθούμε! Τι ήταν η Γαλιλαία. Δεν ήταν μόνο τόπος της ειρήνης και της αναβαπτίσεως αλλά και τόπος μιας νέας αρχής, μιας νέας πορείας.
Πόσα αλήθεια μπορεί να μας πει αυτό το σύνθημα του Κυρίου μας;

Οψόμεθα στη Γαλιλαία! Ελάτε όλοι μαζί και εσείς οι πιστοί να ξαναπάμε στη Γαλιλαία του ΙησούΧριστού και οψόμεθα να τον συναντήσουμε και να αναβαθμιστούμε και να αρχίσουμε πάλι από την αρχή, να ξαναρχίσουμε γιατί η πορεία μας πρέπει να είναι λουσμένη στο φως του Ιησού Χριστού. Αν για οποιονδήποτε λόγο ξαναρχίσουμε χωρίς τον Ιησού Χριστό τα ίδια θα είναι τα αποτελέσματα.Για να κερδίσουμε πρέπει να γυρίσουμε στη Γαλιλαία και "Γαλιλαία" έχει ο καθένας από εμάς γιατί από κάπου ξεκινάει και πορεύεται.
Λουσμένοι στο φώς της Αναστάσεως θα βρούμε τις ελπίδες και θα νικήσουμε μια ακόμη φορά!"

1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου