Τρίτη 14 Μαΐου 2013


ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ΨΟΦΙΑ




Για ακόμα μία φορά ο ναυαγοσώστης της παραλίας Καραθώνας στο Ναύπλιο, Ιορδάνης Δαμιανός μαζί με τον Κωνσταντίνο Πετρουλά, έβγαλαν στην ακτή μία χελώνα καρέτα καρέτα νεκρή. Ένα φαινόμενο που τον τελευταίο καιρό είναι πλέον σύνηθες για την περιοχή.

Έτσι σκοτώθηκε ο πρώτος κληρικός στον εμφύλιο της Συρίας

Βασίλειος Νάσαρ. Ετών 30. Είναι ο πρώτος κληρικός του Πατριαρχείου Αντιοχείας που θυσιάστηκε σ΄αυτόν τον ολοκληρωτικό πόλεμο αμετάκλητης αλληλοεξόντωσης στη Συρία. 

Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως τώρα τον εμφανίζουν να πέφτει από τα πυρά αγνώστων ενώ προσφέρει τις υπηρεσίες του σ΄έναν τραυματία. 

Ωστόσο σε συνέντευξη που παραχώρησε ο π. Παντελεήμονας Αλ Ίσα, αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων στη δημοσιογράφο του Αραβικού ραδιοφωνικού Σταθμού «Al Orthodoxiya», κα Μάιντα Μέλχεμ καταγράφεται λεπτό προς λεπτό το χρονικό της υπόθεσης ανατρέποντας εκδοχές μη έγκυρες των συμβάντων. 

Ο π.Παντελεήμονας, εξομολογείται με συντριβή ότι θα προτιμούσε να είχε πεθάνει ο ίδιος και όχι ο Βασίλειος και δεσμεύεται ότι θα διανύσει ως το τέλος τον δρόμο της πίστης που διδάχθηκε από αυτόν.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ κ. Γ.ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 στον  Ιερό προσκυνηματικό ναό του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στην περιοχή Ζόγκα Ελληνικού του δήμου Άργους Μυκηνών και με την ευλογία του τοποτηρητή της Μητροπόλεως Αργολίδος μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου ,μίλησε ο καθηγητής της θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Φίλιας με θέμα Το Άγιο Βάπτισμα στη σημερινή ζωή της Εκκλησίας μας. Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ο καθηγητής ανέπτυξε το θέμα με κάθε λεπτομέρεια, μιας και είναι απαραίτητο για κάθε πιστό που θέλει την κατά Χριστό ζωή. Πριν την ομιλία  έγινε αρχιερατικός εσπερινός στο πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Ιγνατίου από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο . Να σημειωθεί πως το Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου  ανήκει στην Μητρόπολη Αργολίδος και διοικείται από επιτροπή με επικεφαλής τον Αγιορείτη ιερομόναχο Ιγνάτιο  Γρηγοριάτη , ο οποίος έχει καταβάλει τα μέγιστα για την καλή λειτουργία του προσκυνήματος.
Ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης, καταγόμενος από τον παρακείμενο μικρό και αραιοκατοικημένο οικισμό Ζόγκα Άργους, ξεκίνησε την ανέγερση του κεντρικού Ι. Ναού του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου απόαγάπη για την γενέτειρά του προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαστικές ανάγκες των συγχωριανών του, οι οποίοι μάλιστα και βοήθησαν στο αρχικό στάδιο ανεγέρσεως του Ι. Ναού, τόσο με τα πενιχρά οικονομικά τους, όσο και με προσωπική τους εργασία.
 

Στο νοσοκομείο ο Γ. Παραβάντης μετά από σοβαρό τροχαίο

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης νοσηλεύεται ο δικηγόρος και πολιτευτής Αργολίδας Γιώργος Παραβάντης ύστερα από τροχαίο ατύχημα που συνέβη με το αυτοκίνητο του έξω από το χωριό Αγιωργίτικα πριν τον Αχλαδόκαμπο σήμερα το πρωί. Οι συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ενώ η κατάσταση του κ. Παραβάντη δεν εμπνέει ανησυχία αν και έχει κάνει πολλά ράμματα στο κεφάλι.

STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου