Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρία σήμερα το απόγευμα , Παρασκευή 31 Μαϊου 2013 στην πλατεία δημαρχείου στο Ναύπλιο  ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών.
Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δε θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον.
Για να απαντήσουμε στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό
Για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση για όλους. Θα μας πει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αργολίδος  Παύλος Αντωνόπουλος και συνεχίζει  ,η  κυβέρνηση με το αυταρχικό μέτρο της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών ποινικοποίησε το δικαίωμα στην απεργία. Επικαλείται δήθεν την ευαισθησία της απέναντι στους δοκιμαζόμενους και διαγωνιζόμενους μαθητές μας όταν εμείς οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που πολλαπλασιάζει τους φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών. Παρών στην συγκέντρωση της ΕΛΜΕ και ο βουλευτής Αργολίδος  Δ. Κοδέλας.

Πυρκαγιά στο Λεόντιο Νεμέας

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λεόντιο της Νεμέας εκδηλώθηκε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα και στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ισχυρή επίγεια δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος.
 Όπως έγινε γνωστό από το Π.Σ, η φωτιά είναι σε πλαγιά με θαμνώδη έκταση, αλλά η κατάσβεσή της είναι δύσκολη, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ράλι Ακρόπολις 2013 - Προκριματικά στο Λουτράκι


Ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι τα προκριματικά για το διεθνές Ράλλη Ακρόπολις
Ο OGIER Sebastien με συνοδηγό τον INGRASSIA Julien αγωνίζεται με το VOLKSWAGEN Polo R WRC, κατά τη διάρκεια του Ράλι Ακρόπολις 2013 (2013 Rally OF The Gods) στα Προκριματικά στο Λουτράκι, Παρασκευή 31 Μαΐου 2013.

29 ΜΑΙΟΥ 1453 – 29 ΜΑΙΟΥ 2013 TOY ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΒΙΑΡΛΗ


…560 χρόνια πέρασαν από την αποφράδα ημέρα, κατά την οποία η Κωνσταντινούπολη, η Πόλη των πόλεων, η Βασιλεύουσα, πατήθηκε και αλώθηκε από τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Β΄ και τα στίφη του, στον οποίο η Ιστορία επεφύλαξε το προσωνύμιο «Φατίχ». 560 χρόνια από τη στιγμή που ο Ήλιος της Δικαιοσύνης των Ρωμιών έδινε τη θέση του στην ημισέληνο του σκότους των Τουρκομογγόλων. Από την τραγική στιγμή που ο Πορθητής ανέβαινε πάνω στην Αγία Τράπεζα της μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ποδοπατώντας τα Άγια, για να προσευχηθεί στον Αλλάχ για την επιτυχία που του είχε επιφυλάξει. Επί τριήμερο οι Τούρκοι έσφαζαν, σκότωναν, βίαζαν και βεβήλωναν κάθε ιερό και όσιο που βρισκόταν στο διάβα τους, σε βαθμό που ο ίδιος ο Μωάμεθ, αναφώνησε «τι Πόλη παραδώσαμε στην καταστροφή και την ερήμωση!» Ένα τριήμερο που όπως η τριήμερη Ταφή του Χριστού οδήγησε στην Ανάσταση, αφού προηγήθηκε ο Γολγοθάς, έτσι κι αυτό, οδήγησε στην Ανάσταση του Γένους σχεδόν 400 χρόνια αργότερα όταν στα 1821 μια χούφτα Έλληνες ξεσηκώθηκαν εναντίον του Οθωμανικού ζυγού.
            Μαζί με την Άλωση γεννήθηκαν κι ένα σωρό θρύλοι γύρω από την ανάκτηση της Πόλης και της Αγια – Σοφιάς , θρύλοι που νανούρισαν, μεγάλωσαν κι έθρεψαν γενιές και γενιές Ελλήνων Ρωμιών. Ορόσημο κατά την τραγική ημέρα της Άλωσης αποτελεί ο τελευταίος αυτοκράτορας  ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ένας άνθρωπος σταυρωμένος, που από την πρώτη στιγμή της στέψης του, ήξερε ότι δεν αποτίθεται στο κεφάλι του μήτρα αυτοκρατορική αλλά στεφάνι αγκάθινο. Τραγούδια, νανουρίσματα ακόμη και ύμνοι αναφέρονται στο πρόσωπο του Παλαιολόγου, ενός ανθρώπου που επέλεξε το δρόμο της καρδιάς και του χρέους προς την Πατρίδα και όχι το προσωπικό του όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου