Σάββατο 4 Μαΐου 2013


ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ ΟΙ ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Σε κλίμα κατάνυξης έγινε η περιφορά του επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στο Ναύπλιο, την περιφορά παρακολουθούν κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος . Κατά την διάρκεια της περιφοράς στα γραφικά στενά της Πρόνοιας και κάτω από το κάστρο του Παλαμηδιού ο επιτάφιος της Αγίας Τριάδος συναντιέται με τον επιτάφιο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Και στον Ιερό ναό του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο η ακολουθία του Επιταφίου γίνεται σε κλίμα κατάνυξης ,φέτος για πρώτη φορά και σε συνεργασία του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου Ρούτουλα με τον μαέστρο της παιδικής χορωδίας Ναυπλίου κ. Νικολόπουλου ,έψαλλαν τα παιδιά της χορωδίας την Τρίτη στάση των Εγκωμίων. Κατόπιν ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου στην πόλη.    

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΓΙΑ ...ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΊΝΑΧΟ ΑΡΓΟΥΣ


 Ένα κομψοτέχνημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Επιτάφιος που κατασκεύασαν νεαρες κοπέλες στο χωρίο Ίναχος της Αργολίδας και κέρδισαν τις εντυπώσεις στο άτυπο συναγωνισμό που επικρατεί αυτές τις ημέρες ανάμεσα στις ενορίες για το ποιος Επιτάφιος θα είναι ο πιο ωραίος. Κατασκευασμένος από μπορντό Χρυσάνθεμα, Κάλες και Ορχιδέες, διακοσμημένος με χρυσοκέντητους αγγέλους και χειροποίητο σταυρό από χάντρες, ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ινάχου κερδίζει επάξια το άτυπο βραβείο του καλύτερου Επιταφίου του Δήμου Αργους Μυκηνών. Ο ιερέας Θ.Μποταίτης δηλώνει περήφανος και ευχαριστεί τις νεαρές κοπέλες αλλά και όσους βοήθησαν την Μ.Πέμπτη το βράδυ για τον στολισμό του. 

ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ "SHABAB OMAN" ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΜΑΝ


Το πλοίο "Shabab Oman" του βασιλικού Ναυτικού του Ομάν κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο Ναύπλιο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ξύλινο σκαρί και ένα εντυπωσιακό ιστιοφόρο. Τον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου υποδέχτηκε ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Σ.Μαρίνος.Αρχικά το όνομα του ήταν "Captain Scott" μετονομάστηκε ύστερα σε "Εξερευνητή Robert Falcon Scott" . Το 1977, το σκάφος πωλήθηκε στο Σουλτάνο Qabus Said του Ομάν και τελεί υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Νεολαίας και το όνομά του άλλαξε σε Shabab Oman, όπου μπορεί να μεταφραστεί ως "Νεολαία του Ομάν».  Το 1979, εγκαταστάθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό του Ομάν (RNO) ως εκπαιδευτικό ιστιοφόρο. Το Shabab Oman είναι κατασκευασμένο από σκοτσέζικο δρυ και πεύκα από την Ουρουγουάη. οι κάτω πυλώνες του είναι από κράμα αλουμινίου και τα κατάρτια και ορθοστάτες της είναι "κόντρα μπαστούνι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου