Κυριακή 12 Μαΐου 2013


ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: «ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ»

E-mail Εκτύπωση PDF
altΟ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σχολίασε τις πληροφορίες της σύλληψης των υπόπτων που σχεδίασαν τη δολοφονία του.

«Δεν έχω καμία ανησυχία, δεν φοβάμαι» δήλωσε ο Οικουμε- νικός Πατριάρχης ο οποίος  χθες το Σάββατο επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Αδριανούπολη.
«Πιστεύω πως ο Θεός μας βοηθά. και οι εργαζόμενοι αυτού του κράτους μας φρουρούν καλά. Δεν φοβάμαι , δεν έχω καμία ανησυχία. Γι'αυτό και ήρθα εδώ. Πηγαίνω παντού. Δεν αλλάζω το πρόγραμμα μου. Δόξα Τω Θεώ είμαι σε σίγουρα χέρια» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Περισσότερα...

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ

E-mail Εκτύπωση PDF
15Γιορτάζουμε σήμερα 12 Μαΐου, ημέρα μνήμης του Αγίου και Αποστόλου Θωμά.

Ο Απόστολος Θωμάς απουσίαζε όταν ο Χριστός, μετά την Ανάστασή Του, επισκέφθηκε τους Μαθητές Του στο υπερώον όπου ήταν συνηγμένοι. Όταν πληροφορήθηκε τα σχετικά με την επίσκεψη του Χριστού, ζήτησε να Τον δη και να ψηλαφίση τις πληγές του Σταυρού στα χέρια και την πλευρά Του. 

Ο Χριστός όταν επισκέφθηκε και πάλι τους Μαθητές Του μετά από οκτώ ημέρες, κάλεσε τον Απόστολο Θωμά να ψηλαφήση τα σημάδια των πληγών στο Σώμα Του. Τότε ο Απόστολος Θωμάς Τον ανεγνώρισε και Τον ομολόγησε Κύριο και Θεό του.
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου