Τετάρτη 22 Μαΐου 2013


Μήπως τελικά κάποιοι έχουν ευθύνες όχι μόνο πολιτικές για το κτήριο του Αγ Γεωργίου στο Ναύπλιο



Άρθρο του
Μπάμπη Αντωνιάδη

Με την είδηση της κατάρρευσης ενός τμήματος του ενετικού κτηρίου δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω ένα κείμενο που γράφτηκε τον Αύγουστο του 2011 σε σχέση με το κτήριο, την προοπτική του και τα βήματα που έπρεπε να γίνουν για χρηματοδότηση με τον τίτλο Ενετικό κτήριο Αγ Γεωργίου και τώρα τρέχουμε. Δυστυχώς διαψευστήκαμε γιατί δεν έτρεξαν ποτέ τίποτα.

Σήμερα ο σκοπός και ο στόχος όλων μας πρέπει είναι να πάρουμε όλα τα μέτρα ώστε το κτήριο να μην χαρακτηριστεί επικινδύνως ετοιμόρροπο και μπει στην διαδικασία της κατεδάφισης.

Ας σκεφτούμε απλά ότι το κτήριο είναι ίσης «αξίας» με κτήριο που του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πλατείας Συντάγματος.. Πώς θα σας φαινόταν εάν έπεφτε κάποια στιγμή το Αρχαιολογικό Μουσείο;

Τι προτείνουμε για το ανοικτό Μουσείο πόλης.

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Ν.ΚΙΟΥ

Στρατεύσιμοι από το Κέντρο Μηχανικού Ναυπλίου με πρωτοβουλία του διοικητή του ΚΕΜΧ, Σχη(ΜΧ) Λεωνίδα Κακαβά συμμετείχαν στο καθαρισμό του παραλιακής οδού από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας έως την πόλη του Ναυπλίου.  Στην συλλογή των απορριμμάτων βοήθησε και ο δήμος Ναυπλιέων με δικό του όχημα και υπαλλήλους του δήμου.

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ"


Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Ναυπλίου από τον Αντιδήμαρχο Α. Λυκομήτρο και τους συνεργαζόμενους φορείς, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για το τριήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο "Στο δρόμο της αγκινάρας" που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως και τις 26 Μαΐου 2013.


Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2013 


Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 

9:30 π.μ.: Τολό Καστράκι Δρέπανο Βιβάρι Κάντια Ίρια

Καθαρισμός παραλιών από μαθητές και εθελοντές της περιοχής. 
16:00 μ.μ. Τολό Ψιλή Άμμο

Διαγωνισμός Παιχνίδια στην άμμο 
17:00μ.μ. Τολό Δημοτικό Σχολείο Έκθεση με καλλιτεχνικές δημιουργίες από μαθητές δημοτικών σχολείων προς πώληση με σκοπό τα έσοδα να γίνουν δωρεά στο Χαμόγελο του παιδιού.

17:00μ.μ. Τολό Δημοτικό Σχολείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου