Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Στην τελική μάχη του Διομήδη δεν πρέπει να λείπει κανείς

 Στο ραντεβού μας με την Ιστορία, δεν θα λείπει κανείς... Όλοι το Σάββατο 1 Ιουνίου, στις 17.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίας Τριάδας, για να στηρίξουμε τα παιδιά μας και να πανηγυρίσουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά... Το Σάββατο, η κούπα σηκώνεται και μένει στην Αργολίδα...!!!

Δ.Κοδέλας: Η Καραθώνα δεν μας περισσεύει, δεν είναι άλλη μια παραλία

  Tοποθέτηση του Βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων για την Καραθώνα. Ο Δ. Κοδέλας συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων στις 23/5/2013, στην οποία είχε προσκληθεί, για το θέμα της εκχώρησης έκτασης 1911 στρεμμάτων στην περιοχή της Καραθώνας στο ΤΑΙΠΕΔ. Στην παρέμβασή του τόνισε τα εξής: 

 

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου: Σε οικονομικό αδιέξοδο οι επιχειρήσεις

 Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Την Γενική Συνέλευση χαιρέτησαν, ο Δήμαρχος της Τρίπολης κος Ιωάννης Σμυρνιώτης και ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε κος Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος.

ΚΕΔΕ: Απολύσεις σημαίνουν «λουκέτο» σε παιδικούς, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ

 Το θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων νομικών προσώπων των ΟΤΑ αλλά και η γενικότερη οικονομική κατάσταση των δήμων, θα βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται σήμερα στα Ιωάννινα. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή δίωρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με τους δημάρχους να βρίσκονται «στα κάγκελα» καθώς:

Κοσμήματα 40.000 ετών στο σπήλαιο Φράγχθι της Ερμιονίδας

  Το σπήλαιο Φράγχθι στην Ερμιονίδα είναι μία απο τις σημαντικότερες αρχαιολογικές θέσεις των Βαλκανίων. Οι ανασκαφές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα μεταξύ των ετών 1967-1979 αποκάλυψαν πλούσια αρχαιολογικά κατάλοιπα και ίχνη κατοίκησης από την Ανώτερη Παλαιολιθική –περίοδο που σημαίνει την έλευση του σύγχρονου ανθρώπου (Homo sapiens) στην Ευρώπη και την εξαφάνιση του ανθρώπου του Νεάντερταλ (Homo neandertalensis)– έως και το τέλος της Νεολιθικής περιόδου.

Ευχαριστίες από την τοπική κοινότητα Καρυάς

 Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία ΠΕΤΡΑΚΗΣ Α.Ε,3οχλ.Άργους-Καρυάς, εμπόριο αρδευτικών-σωληνών ,για την δωρεάν χορηγία αρδευτικού υλικού για την άρδευση φυτών στο δημοτικό πάρκο στον οικισμό Μποζονελέικα της Τ.Κ Καρυάς.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Καρυάς
Πατούρας Πάρης 

 

Συγκίνησε η εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στο Ναύπλιο

 Ο Δήμοs Ναυπλιών σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος διοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντίνου Πόλεως, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29η Μαΐού 2013 το απόγευμα στην αίθουσα τηs Πρώτης βουλής των Ελλήνων (Βουλετικό) στο Ναύπλιο.

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Να σταματήσουν άμεσα οι νέες απαράδεκτες χρεώσεις των αγροτών

 Για μια ακόμα χρονιά η υποβολή από τους αγρότες των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης συνεπάγεται νέο χαράτσι και μάλιστα σε περίοδο οξύτατης κρίσης. Παρά την υπογραφή και για το 2013 της σύμβασης μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και της «ΠΑΣΕΓΕΣ- NEUROPUBLIC Α.Ε», με δημόσια δαπάνη ύψους 27.000.000 ευρώ και προβλεπόμενη τιμή για κάθε αίτηση 28,17 ευρώ πλέον ΦΠΑ, πληθαίνουν οι καταγγελίες από όλη τη χώρα ότι τα συνεργεία της ΠΑΣΕΓΕΣ απαιτούν την καταβολή χρηματικού αντιτίμου που φθάνει έως και τα 50 €, εφευρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες περί «υπερσυμβατικών εργασιών», «συμβουλευτικών υπηρεσιών αιτημάτων» και «υπηρεσιών ενημέρωσης φακέλου αγρότη».

Κέρδισε η ΑΕΚ τον Διομήδη, «όλα για όλα» στο Άργος

 Με πολύ καλή εμφάνιση η ΑΕΚ επικράτησε με 24-19 του Διομήδη ισοφάρισε την σειρά των τελικών σε 1-1 και ο τίτλος θα κριθεί στον τρίτο αγώνα που θα γίνει στο Άργος (1/6, 17:00).

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Σύλληψη πενταμελούς σπείρας διαρρηκτών

 Σήμερα 29-5-2013 το πρωί, συνελήφθησαν στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 35 και 16 ετών, καθώς και τρεις ημεδαπές ΡΟΜΑ, ηλικίας 15, 53 και 33 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα,...

Κινητοποίηση από την ΕΛΜΕ Αργολίδος

 Η κυβέρνηση με το αυταρχικό μέτρο της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών ποινικοποίησε το δικαίωμα στην απεργία. Επικαλείται δήθεν την ευαισθησία της απέναντι στους δοκιμαζόμενους και διαγωνιζόμενους μαθητές μας όταν εμείς οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που πολλαπλασιάζει τους φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών μας . 

Παρέμβαση Ανδριανού για τον Ανάβαλο

 Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του έργου του Αναβάλου, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη με θέμα τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί μετά και τις σχετικές συναντήσεις και συσκέψεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε από την αίτηση διάλυσης εργολαβίας για το έργο «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας», προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και χωρίς εκπτώσεις.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: 

Εμπορικός Σύλλογος Άργους: Για να μη λένε κάποιοι ότι είμαστε υπερβολικοί

 Συμπαθής έγχρωμος πουλάει την πραμάτεια του στο κέντρο της πόλης του Άργους χωρίς να φοβάται και να ανησυχεί για τίποτα.

Ναύπλιο Νέα Ελπίδα: κ. Κωστούρο η πόλη βρωμάει ούτε τα σκουπίδια δεν μαζεύετε

 Για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου είναι πλέον φανερή η ανεπάρκεια του κ. Κωστούρου να τα λύσει. Αλλά να μην μπορεί ούτε τα απλά καθημερινά όπως το μάζεμα των σκουπιδιών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αυτό ξεπερνάει κάθε όριο.

Βράβευση το 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου ως Οικολογικού Σχολείου

Παραλαβή Σημαίας από τον κ. Γιαβή
 Το Πρόγραμμα αποτελεί διεθνές δίκτυο, ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1995 και απευθύνεται σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Απόφαση ΥΠΕΠΘ, αρ. πρωτ. 39271/Γ7 / 17-04-2006, Θέμα: «Εθνικά – Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης). Σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου