Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αστυνομικοί Αργολίδας: Στελέχωση της Υπηρεσίας Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.) με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό

 Την 16-05-2013 στην Τρίπολη στην έδρα της Γ.Α.Δ.Π. Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Πρωτοβάθμιων , Αρκαδίας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας με τον Υποστράτηγο κ. Ηλία Γεωργόπουλο. Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα προβλήματα των Αστυνομικών Διευθύνσεων και προβλήματα λειτουργικότητας και φύλαξης του Υ.Φ.Ε.Κ.Α. Κορίνθου η στελέχωσή του με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό. 

Τακτική γενική συνέλευση και εκλογές της Ε.Σ.Κ.Α.Κ.

   Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:00 θα γίνει η τακτική γενική συνέλευση της Ε.Σ.Κ.Α.Κ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της. ( Σταδίου 21, Άργος) Τα κυριότερα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνέλευση θα είναι η εκλογή νέου 11μελούς διοικητικού συμβουλίου με πέντε αναπληρωματικά μέλη, παράλληλα με την εκλογή 3μελούς εξελεγκτικής επιτροπής με 2 αναπληρωματικά μέλη.

Γ.Μανιάτης για οπλοφορία βουλευτών και αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

 Το ΠΑΣΟΚ έθεσε σήμερα στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων δύο θέματα. Όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης:

Στη Βουλή των Εφήβων τρεις μαθητές από την Αργολίδα

 Τρεις μαθητές απο την Αργολίδα θα πάρουν μέρος στις εργασίες της ΙΗ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων από τις 28 Ιουλίου έως την 1η Ιουλίου 2013. 

Θυμάστε το δυστύχημα της 30χρονης Βαρβάρας στο Κεφαλάρι - Τίποτα δεν έχει γίνει για την αντιστήριξη του σπηλαίου

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο με θέμα την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων αντιστήριξης του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Λαϊκή Συσπείρωση: Εκρηκτική γίνεται η κατάσταση με τα απορρίμματα στην Ερμιονίδα

Κύριε Περιφερειάρχα

Όπως γνωρίζετε στη θέση Δίδυμα του Δήμου Ερμιονίδος λειτουργεί από τις αρχές του 2010 ο πρώτος δεματοποιητής απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης γνωρίζετε ότι από τον πρώτο χρόνο που λειτουργεί ο δεματοποιητής δημιουργήθηκαν στο χώρο συνθήκες ανοιχτής χωματερής χειρότερες και από αυτές στους ΧΑΔΑ. 

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης

 Στις πιο κάτω ημερομηνίες και ωρες θα πραγματοποιηθεί στο Ιατρείο Ερμιόνης αιμοληψία από την Δ/νση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αργους , στο οποίο διατηρούμε όπως γνωρίζετε τράπεζα Αίματος.

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Κ.Π.E. Ν.Κίου (5- 6- 8- 9 Ιουνίου 2013)



Το  Κ.Π.Ε. Νέας Κίου στο πλαίσιο των δράσεών του «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», δράση που  υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και τους εθνικούς πόρους, οργανώνει τετραήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου 2013) με γενικό τίτλο: «Γιορτάζουμε το περιβάλλον και νοιαζόμαστε για αυτό, μέσα από τις σχολικές  δραστηριότητες»

Οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι τριήμερες, θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Κίο  και απευθύνονται στις σχολικές μονάδες του Νομού Αργολίδας.

1η ημέρα: Τετάρτη 5 Ιουνίου
(με τη συμμετοχή 2 τάξεων από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου)
09:00 – 10:00     «Καθαρές ακτές, δείγμα πολιτισμού» ενημέρωση των μαθητών από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Νέας Κίου
10:00 – 12:00     Συμβολικός καθαρισμός παραλίας Νέας Κίου  σε συνεργασία με τη Μεσόγειο SOS  με το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου

2η ημέρα: Πέμπτη 6 Ιουνίου
10:00 – 12:00     «Κάθε ακτή και … δράση» Πολιτιστικός  χώρος Φουγάρο με το Δημοτικό σχολείο Άριας

3η ημέρα: Σάββατο 8 Ιουνίου
(με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων του Νομού Αργολίδας)
18:00 – 19:30      Παρουσίαση  προγραμμάτων περιβαλλοντικής  
                            εκπαίδευσης, σχολικού έτους 2012- 2013 από σχολικές
                            μονάδες Νομού Αργολίδας
19:30 – 21:00      Παρουσίαση δράσεων σχολείων που συμμετείχαν στο  
                            πρόγραμμα: 
                            «Πρασινίζω την αυλή του σχολείου μου»

4η ημέρα: Κυριακή 9 Ιουνίου
( με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων κ.α.)
09:30 – 12:30       Ποδηλατάδα  στη φύση, ακολουθώντας τα νερά του ποταμού Ερασίνου.
                  Εκκίνηση, ώρα 09:30: Πλατεία Γ. Κατριλιώτη, Νέα Κίος


                    


Πληροφορίες: http://blogs.sch.gr/kpearg/

“Το όνειρο του σκιάχτρου” παρουσιάζεi το 2o Νηπιαγωγείο Ερμιόνης

 Η παιδική θεατρική παράσταση “Το όνειρο του σκιάχτρου” παρουσιάζεται στο δεύτερο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης. Το έργο είναι του Ευγένιου Τριβιζά και θα ανέβει στη σκηνή το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (κτίριο Συγγρού).

 

Ανακοίνωση Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς

 Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Αργολίδας την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 στις 19:00 στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο. Σε μια ακόμη πολιτική αυταρχισμού με την πρωτοφανή απόφαση για προληπτική! επιστράτευση των καθηγητών προχώρησε η μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑ.ΣΟ.Κ.-.ΔΗ.ΜΑ.Ρ., μετά τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στα μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς.

Η Άλλη Πρόταση για την Καραθώνα

 Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων, (Πέμπτη 23/5/2013) μετά από αίτημα της «Άλλης Πρότασης», συζητήθηκε το θέμα της υπαγωγής της Καραθώνας στα προς εκποίηση ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ. Στην εισήγησή του ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γκιόλας ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους, η παράταξη θεωρεί, πως η μελετώμενη επένδυση δε θα είναι συμφέρουσα για την πόλη και τους πολίτες.

Η Αφρικάνικη σκόνη σκέπασε το Ναύπλιο

Τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω των έντονων νοτιοανατολικών ανέμων έχει μεταφερθεί μεγάλη ποσότητα σκόνης από την Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου