Κυριακή 26 Μαΐου 2013


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΆΡΓΟΥΣ


Αρχιερατικό Μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Πέτρου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μεγάλων ευεργετών του Άργους.
 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.Καλλίνικος ο Δήμος Άργους – Μυκηνών και ο σύλλογος Αργείων  "Ο ΔΑΝΑΟΣ" τέλεσαν Αρχιερατικό Μνημόσυνο στους κεκοιμημένους ευεργέτες, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ Β’ (Αρχιερέως), ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΜΑΤΙΝΑΣ ΣΤΑΜΟΥ , ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΔΗΜΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΟΛΙΑΛΕΞΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΔΕΔΕ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΟΝΗ και των Επιτίμων Προέδρων, Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών, Δωρητών και Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, του Συλλόγου.
Παρόντες ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος, ο βουλευτής Αργολίδας Γ.Ανδριανός, ο πρόεδρος και μέλη του συλλόγου Αργείων "Ο ΔΑΝΑΟΣ" Δ.Παπανικολάου, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σ.Κωτσοβός,ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ-Μ Ν.Γκαβούνος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και αρκετός κόσμος. 

ΙΠΠΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 ο σύλλογος  για την προστασία του αλόγου  με έδρα την Νέα Κίο Αργολίδος διοργάνωσε ιππική εκδήλωση στην παραλιακή οδό Νέας Κίου Ναυπλίου, απέναντι από το παλιό εργοστάσιο Πελαργός.      Η εκδήλωση περιλάμβανε ιππική πορεία προς το Ναύπλιο με θέα τον Αργολικό κόλπο και ιππικές δεξιοτεχνίες από τους αναβάτες. Στην πορεία  πήραν  μέρος και  ιππήλατες άμαξες .

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ"


Ολοκληρώνετε σήμερα το τριήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο "Στο δρόμο της αγκινάρας" που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως και τις 26 Μαΐου 2013.
Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στο Ξενοδοχείο IRIA MARE (αμφιθέατρο), με θέμα την Αγκινάρα από την Αγγελική Μαύρου διατροφολόγο και τον Μαρίνο Μπρέτσο καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Κατόπιν έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Νίκης Τσεκούρας με τίτλο Αγκινάρα ο θησαυρός των Ιρίων. Το βιβλίο προλόγισε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπλιέων Π. Μπούκουρης. Το παρών τους έδωσαν και οι βουλευτές Αργολίδος Ι. Ανδριανός και Ι. Μανιάτης, ο δήμαρχος Ναυπλίεων Δ. Κωστούρος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης άλλη πρόταση Ι. Γκιόλας.

Ξύπνησαν μνήμες στην παρουσίαση του βιβλίου «ΨΑΡΟΜΑΧΑΛΑΣ, Η ψυχή του Ναυπλίου»


Στη Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» οι εκδόσεις «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ»  παρουσίασαν το βιβλίο του συμπολίτη μας Γιώργου Ρούβαλη, με τίτλο: «ΨΑΡΟΜΑΧΑΛΑΣ, Η ψυχή του Ναυπλίου».  Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Μάρω ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ – ΑΔΑΜΗ, Ομ. Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π. ο Δρ. Γιώργος ΚΟΝΔΗΣ, Κοινωνιολόγος και οι κάτοικοι της γειτονιάς: Ελένη ΚΟΒΒΑΤΖΗ, συνταξιούχος και ο Τάκης Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, έμπορος σε συνομιλία με τον συγγραφέα.  Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο του Γ. Ρούβαλη για το Ναύπλιο (εκτός από άλλα λογοτεχνικά) που κάνει μια ανθρωπολογική παρουσίαση τις παλιότερης γειτονιάς του Ναυπλίου. Ιστορικές και λογοτεχνικές αναφορές (πεζά και ποιήματα των Αναπλιώτη, Θ. Κωστούρου, Αλ. & Πραξ. Μουτζουρίδη, Αγγ. Χαδιαράκου κ. ά.) καθώς και πλήθος μαρτυρίες κατοίκων της, συνθέτουν ένα πορτραίτο τούτης της εμβληματικής γειτονιάς και των παρυφών της (Πέντε Αδέλφια, Μεντρεσές, Ακροναυπλία κλπ.) για πολλές δεκαετίες.  Παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του τόπου και των ανθρώπων του, εμπλουτίζουν τούτη την πρώτη και μοναδική έκδοση για την ιστορική και ακόμα ολοζώντανη γειτονιά.  Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο δημάρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλιέων Χ.Γραμματικόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου Γ,Τσούρνος και πολλοί Ναυπλιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου