Πέμπτη 16 Μαΐου 2013


ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ


Σε μια συγκινητική εκδήλωση στο 2ο δημοτικό σχολείο Άργους έγιναν τα αποκαλυπτήρια  μαρμάρινης επιγραφής εις ανάμνηση της λειτουργίας στο κτίριο του σχολείου (Πηρούνειον), της   σχολής Ικάρων την περίοδο από τον Οκτώβριο του 1940 μέχρι τον Απρίλιο του 1941 από τον Δήμαρχο Άργους –Μυκηνών Δημήτριο καμπόσο την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 . Όλα μαζί  τα μέλη του Πανελληνίου συλλόγου Βετεράνων Αεροπορίας ξεναγήθηκαν στην έκθεση που φιλοξενείται στην είσοδο του σχολείου.
Εμφανώς συγκινημένοι οι Βετεράνοι Αεροπόροι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μοιράστηκαν με τα παιδιά και τους δασκάλους του σχολείου τις εμπειρίες τους από την παραμονή της σχολής Ικάρων στο Άργος.

ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΔΙΑ – ΠΥΡΟΣ 2013» ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Άνδρες της Π.Υ Ναυπλίου και Άργους συμμετέχουν σε κατάσβεση φωτιάς στα πλαίσια της ευρείας άσκησης ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013 που έγινε σε δασική έκταση στην περιοχή Μονής Καρακαλά έξω από το Ναύπλιο. Στην άσκηση συμμετείχαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αργολίδα και την Αρκαδία καθώς και η συμμετοχή άλλων φορέων. Το σενάριο της άσκησης είχε να αντιμετωπίσει  ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς και
θα ακολουθήσει όλα τα επιχειρησιακά στάδια μιας δασικής πυρκαγιάς που
διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.  Την όλη επίβλεψη της άσκησης είχε ο περιφερειάρχης Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας μαζί με τους διοικητές του Ναυπλίου Γεώργιο Δελογιάννη και του Άργους Χρήστο Ρούσση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου