Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Νάαα... και στ΄ Άργος φώτα!!!

 Ας μας συγχωρέσουν οι  φίλοι μας στο Άργος για τον τίτλο, αλλά μου ήρθε στο μυαλό σήμερα αυτή η παλιά κουβέντα από αυτές που μόνο οι έλληνες ξέρουν να ξεστομίζουν. Όταν τον καιρό της ανάπτυξης, τότε που ο πολιτισμός του ηλεκτρικού ρεύματος εξαπλωνόταν σιγά σιγά στα χωριά της Ελλάδας, έτσι αντιδρούσαν (ειρωνικά) οι πολιτισμένοι ντε...κάτοικοι, των αστικών κέντρων όταν έβλεπαν φώτα σε χωριά της περιοχής.
Τα φώτα ήρθαν λοιπόν εδώ και χρόνια, αλλά μερικοί έχουν σκοτάδι στο μυαλό. Θέλουν την πόλη τους χωριό και στρούγκα όπως ήταν παλιά, δεν τον θέλουν ρε αδερφέ τον πολιτισμό την τάξη και τον ευπρεπισμό. Θαυμάστε λοιπόν το πανάρχαιο έθιμο της πόλης του Άργους που έχει τις ρίζες του στο μακραίωνο και ένδοξο παρελθόν της εποχής των Ατρειδών, που αποτελεί και παγκόσμια πατέντα, κατοχυρωμένη επίσημα.
Τώρα θα πει κάποιος.... "μα είχε γάμο ρε παιδιά γιαυτό ανέβασαν τα αυτοκίνητα στην πλατεία". 

Δηλαδή όταν έχει γάμο, η πόλη πρέπει να θυμίζει τα Γκράβαρα, τότε να σβήνετε και τα φώτα της πόλης και να κυκλοφορείτε με σπαρματσέτα, να θυμίζει πιο πολύ σκηνικό από βουκολική ταινία, να σας βάλουν και δέστρες για να δένετε τα ζά απ΄όξω... 

http://argolikeseidiseis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου