Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Δ. Καμπόσο η σύμβαση για την κατασκευή του Σχολείου του Ινάχου

Σχεδιασμός – Χρηματοδότηση- Ένταξη και υπογραφή με τον ανάδοχο σε χρόνο ρεκόρ!


Το Φεβρουάριο ήταν νίκη για το Δήμο μας η ένταξη του νέου Δημοτικού Σχολείου Ινάχου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Τώρα υπογράφηκε το έργο με την ανάδοχο εταιρία και ξεκινά η κατασκευή του. Έργο που σχεδιάστηκε, υποβλήθηκε για χρηματοδότηση, εντάχθηκε και υπογράφεται σήμερα η κατασκευή του, γίνεται σε χρόνους ρεκόρ για την ελληνική δημόσια διοίκηση.  Χρόνο ρεκόρ για το Δήμο Άργους- Μυκηνών.
Ένα έργο αναγκαίο για τον Ίναχο και τις όμορες περιοχές, που επιβλήθηκε από τις συνενώσεις των σχολείων (τις οποίες αποφάσισε στο παρελθόν το υπουργείο παιδείας) παίρνει «μπρος».

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Ξεκίνησαν οι εργασίες που είχαν δρομολογηθεί  για την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης της φθοράς του αγάλματος του Θεόδωρου  Κολοκοτρώνη και της μαρμάρινης βάσης του, (έργο του γλύπτη Λ. Σώχου), στο Ναύπλιο, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013. Με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου,  κλιμάκιο αρμόδιων στελεχών του Υπουργείου πραγματοποίησε προ ημερών αυτοψία στο Πάρκο Κολοκοτρώνη και διευθέτησε ορισμένες από τις βασικές τεχνικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να αρχίσουν οι σχετικές εργασίες. Η χρηματοδότηση του προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης έχει ήδη εξασφαλισθεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών έχει καθορισθεί από τους ειδικούς στους τέσσερεις μήνες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρων έδειξε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που πληροφορήθηκε την κατάσταση του μνημείου σε πρόσφατη επίσκεψη του στην πόλη και με δική του εντολή στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισπεύθηκαν οι διαδικασίες που ήταν απαραίτητες για την έναρξη των εργασιών συντήρησης.

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΤΟΛΟ ΑΡΓΟΛΊΔΟΣ

Συνεργείο δυτών και ειδικού γερανοφόρου οχήματος επιχειρεί την ανέλκυση σκάφους από την Θάλασσα στο Τολό Αργολίδος , Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013. Η θαλασσοταραχή που επικράτησε από τον δυνατό αέρα και έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, προξένησε αρκετά προβλήματα στα σκάφη που ήταν δεμένα στο λιμάνι του Τολού. Ένα αρκετά μεγάλο σκάφος, δεν γλίτωσε από τον δυνατό αέρα και βούλιαξε.

Για την ανέλκυση του σκάφους στήθηκε επιχείρηση από την Λιμενική Υπηρεσία του Τολού με δύτες, ενώ επιστρατεύθηκε και μεγάλος γερανός για την ανέλκυση του βυθισμένου σκάφους. Η όλη επιχείρηση διήρκησε περίπου μια ώρα και το σκάφος ανελκύθηκε με ασφάλεια στην προκυμαία για να διαπιστωθούν όλες οι ζημίες που προξενήθηκαν.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής στο ομώνυμο βυζαντινό εκκλησάκι στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Στον εσπερινό χοροστάτησε Ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ Καλλίνικος παρουσία του ιερέως πατήρ Διονυσίου Ταμπάκη .Ανήμερα της εορτής και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας μέσα στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Πρόκειται για μια εκκλησία που είναι φτιαγμένη περίπου τον 11 με 12 αιώνα μχ. Η παλαιότερη από τις σωζόμενες σήμερα εκκλησίες του Ναυπλίου είναι της Αγίας Σοφίας στον Ψαρομαχαλά του Ναυπλίου. Η εκκλησία αυτή ήταν η μόνη, που επετράπη το 1780, μετά από παρέμβαση του δραγουμάνου του Στόλου Ν. Μαυρογένους, να λειτουργεί υπέρ των 300 περίπου Ελλήνων Ορθοδόξων της πόλεως.

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

Από την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου η διανομή του συσσιτίου (Γεύμα Αγάπης) που μέχρι σήμερα γινόταν στον χώρο του ΚΑΠΗ στην πρόνοια Ναυπλίου, μεταφέρεται στο γηροκομείο Ναυπλίου (Οίκος Ευγηρίας Μαρίας Ράδου, Αμυμώνης 22).
Η μεταφορά της τοποθεσίας, που θα πραγματοποιείται η διανομή, έγινε μετά από εντολή του Δήμου Ναυπλιέων και καμία σχέση δεν έχει ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας, τονίζουν οι υπεύθυνοι του συσσιτίου, καθώς από την στιγμή της γνωστοποίησης, γίνονται δέκτες παραπόνων από τους ανθρώπους που σιτίζονται από το Γεύμα Αγάπης, λόγο της μεγάλης απόστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου