Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Άγνωστη Αργολίδα: Φαντάσματα και άλλες ιστορίες από το Άργος

 Το Άργος είναι μια πανάρχαια ελληνική πόλη,πρόκειται για την αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας που κατοικείται συνεχώς από αρχαιοτάτων χρόνων, χωρίς διακοπή. Είναι ένας τόπος που χιλιάδες άνθρωποι έζησαν, πόνεσαν, χάρηκαν, πέθαναν, γεννήθηκαν, σκοτώθηκαν και φόρτισαν το χώρο με την τεράστια ενέργειά τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών ίσως είναι και οι παρακάτω ιστορίες μας που συνέβησαν ή και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή.

Ιστορία, διαδρομές και καταπληκτική θέα - Το Ναύπλιο προσφέρει επιλογές για κάθε επισκέπτη






















Της Ολγας Σελλα

Ηταν πάντα πέρασμα ή ημερήσιος προορισμός μου η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο. Αυτή τη φορά το επέλεξα για ένα τριήμερο διαφυγής και χαλάρωσης. Μέσα Σεπτέμβρη, ο πολύς κόσμος έχει φύγει, ο καιρός είναι ακόμα καλός για μπάνια, ευκαιρία να δω καλύτερα το Ναύπλιο, να γνωρίσω την καθημερινή του κίνηση.

Πάνδημο συλλαλητήριο την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στην πλατεία δημαρχείου στο Ναύπλιο στις 7μμ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ

  Στις 18/09/2013 ο 34χρονος Παύλος Φύσσας δολοφονείται στο Κερατσίνι. Δράστες της δολοφονίας μια ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Γ. Ρουπακιά. Πρόκειται για προσχεδιασμένη επίθεση εκτελεσμένη και καθοδηγούμενη από τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα αλλά και από την ομολογία του ίδιου του φυσικού αυτουργού στην αστυνομία. Ορμητήριο των φασιστικών επιθέσεων αποτέλεσαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά και στη Νίκαια.

 

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι για τη δόνηση των 4,3 Ρίχτερ στον Κορινθιακό

 Στον ανατολικό Κορινθιακό Κόλπο, μια περιοχή που... λατρεύει να επισκέπτεται ο Εγκέλαδος, εκδηλώθηκε χθες το πρωί η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ που προκάλεσε αναστάτωση στην Κόρινθο, τη Βοιωτία και την Αττική. Πρόκειται για μία από τις πιο σεισμογενείς ζώνες της χώρας και μία από τις πιο «επικίνδυνες» σεισμικά για το Λεκανοπέδιο, κάτι που είχε φανεί και το 1981, όταν στο σημείο εκδηλώθηκε ακολουθία ισχυρών σεισμών με επίκεντρο τις Αλκυονίδες Νήσους.

Συνεχίζονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Ναύπλιο

 Το κρουαζιερόπλοιο COLUMPUS II βρίσκετε σήμερα στο λιμάνι της πόλης του Ναυπλίου αγκυροβολημένο πίσω από το Μπούρτζι.

Αφιέρωμα: Η μυκηναϊκή Ακρόπολη της Μιδέας (βίντεο)

 Κατείχε την ανατολική πλευρά της πλούσιας αργολικής πεδιάδας σε μια θέση σπουδαία, που έλεγχε τους δρόμους οι οποίοι οδηγούσαν προς την Επίδαυρο μέσω του Αραχναίου όρους. Στην άλλη άκρη της πεδιάδας, η Τίρυνθα έπαιρνε τη δύναμή της κυρίως από τη θάλασσα, ενώ οι Μυκήνες ήταν το αδιαμφισβήτητο κέντρο όλης της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου