Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

EΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Ο χώρος όπου στεγάζεται το πελοποννησιακό λαογραφικό μουσείο στο Ναύπλιο, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2013.

Το 2014 το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα κλείνει τα 40 του χρόνια. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια, ενώ τιμήθηκε το 1981 με το Ευρωπαϊκό Βραβείο του Μουσείου της Χρονιάς (EMYA), πέρασε απίστευτες περιπέτειες, κατά κύριο λόγο με οικονομικά προβλήματα. Ως αντίδοτο αποφασίσθηκε τα 40 του χρόνια να εορτασθούν όσο γίνεται πιο λαμπρά και σε ευρεία κλίμακα. Oι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου με μία εκδήλωση στο χώρο του Μουσείου στο Ναύπλιο, όπου παρουσιάστηκαν τα εκθέματα του μουσείου καθώς και τα μελλοντικά του σχέδια και εκθέσεις που θα γίνουν στο ΠΛΙ αλλά και σε άλλα μέρη.  Στην εναρκτήρια αυτή εκδήλωση συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου,  ήταν η ιδρύτρια του Ιωάννα Παπαντωνίου ενώ παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου.

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Κατά την διάρκεια της 48απεργίας κλειστά παραμείναν τα γραφεία της Δ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Ναύπλιο, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 . Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού της Αργολίδας, συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία. Κατά την διάρκεια της απεργίας  παραμένει κλειστό το μουσείο της Δ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Ναύπλιο .

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΆΡΓΟΣ

Μέλη του ΠΑΜΕ Αργολίδος μαζί με καθηγητές και δασκάλους στην απεργιακή κινητοποίηση στο Αργος, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013.Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια της σαρανταοκτάωρης απεργίας των εργαζομένων,  σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου