Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Χυμοποιεί μήλα και σταφύλια η ΕΑΣ Αργολίδας

 Με μήλα από την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου και σταφύλια από την Κορινθία συνεχίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα η χυμοποίηση στο χυμοποιείο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ της ΕΑΣ Αργολίδας.

 



Γ. Μπουζαλάς: Συκοφαντική επίθεση της παράταξης του κ. Γραμματικόπουλου σε βάρος μου

 Πριν από μερικές μέρες, με έκπληξη είναι αλήθεια, είδα στο blog του άτυπου επικοινωνιολόγου του κ. Γραμματικόπουλου, μια ανάρτηση που ενέπλεκε μια στιγμή της πολυετούς συνεργασίας μου με τον Δήμο, με την απόφασή μου να στηρίξω τον Δήμαρχο κ. Κωστούρο. Προφανώς ήταν μια γελοία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από ένα περιθωριακό blog, και επειδή ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι μας γνωριζόμαστε, θεώρησα άσκοπο να απαντήσω.

"Γνωριμία με τον υγρότοπο της περιοχής μας" από το ΚΠΕ Ν.Κίου

 Κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Ευρώπη η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch), με πρωτοβουλία της Birdlife International, που αφιερώνει τη δράση της στα πουλιά και το περιβάλλον. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, συμμετέχοντας σε αυτόν τον εορτασμό, διοργανώνει κάθε χρόνο σειρά εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Περιλαμβάνουν εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιγνίδια και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 

Παρουσίαση βιβλίου του Παντελή Γεωργογιάννη στο Ναύπλιο

 Ο κ. Παντελής Γεωργογιάννης, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο: «Ελλήνων Πολιτεία. Άμεση Διαδραστική Δημοκρατία - Θεωρία και πράξη».

Κοδέλας: Τεράστιες ελλείψεις στην Ειδική αγωγή στην Αργολίδα

 Το θέμα των τεράστιων ελλείψεων στις δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αργολίδα θέτει με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας.

Ο Μιχάλης Χασάπης επαναφέρει το θέμα της αποχέτευσης της Λέρνας - Ευνοική η πολιτική συγκυρία για την επανεκκίνησή του

 Επιστολή του Μιχάλη Χασάπη στον Δήμαρχο για την αποχέτευση της Λέρνας.

ΘΕΜΑ : " Δίκτυο αποχέτευσης Δημοτικής Ενότητας Λέρνας και αγωγού μεταφοράς λυμάτων "

Κύριε Δήμαρχε,

Πέρασαν ήδη αρκετοί μήνες.από την απόφαση του Υ.Π.Ε.Κ.Α στα τέλη Δεκέμβρη του 2012 για την απένταξη από το Ε.Σ.Π.Α. των δύο σημαντικών έργων για την Αργολίδα του ανωτέρω και της αποχέτευσης του Δρεπάνου. 

Πεβερέτος: Το θεμα της φέτας θα είναι καταστροφικό για την αιγοπροβατοτροφία της χώρας και την εθνική οικονομία

 Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Πεβερέτος Παναγιώτης και ο Αντιπρόεδρος κ. Γίτσας Ελευθέριος συναντήθηκαν σήμερα με στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τις διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με τον Καναδά στα πλαίσια της σύναψης Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου και ιδιαίτερα όσον αφορά το θέμα της Φέτας. Υπενθυμίζεται ότι για τη Φέτα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Κολέγιο των Επιτρόπων να δίνεται η δυνατότητα στον Καναδά για πώληση τυριών από αγελαδινό γάλα με την ονομασία Φέτα και στην Ε.Ε.

Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε:

 

Στέφανος Γ. Μίλλερ: Αν κλείσει το Μουσείο Νεμέας, θα έχω πετάξει στα αζήτητα όλη μου τη ζωή

 Σε δραματικούς τόνους είναι η ανοιχτή επιστολή του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ και Ομότιμος Διευθυντής Ανασκαφών Νεμέας Στέφανος Μίλλερ, μετά το ενδεχόμενο να απολυθούν οι επτά έκτακτοι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου Νεμέας. Ο κίνδυνος να μείνουν κλειστά ο χώρος και το Μουσείο είναι ορατός αφού δεν επαρκούν οι τρεις ημερήσιοι που υπάρχουν.

Στην ανοιχτή του επιστολή ο κος Μίλλερ σημειώνει:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου