Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστημονική Ημερίδα για τον Άγιο Νεομάρτυρα Αγγελή τον Αργείο στη Χίο

Τό Σάββατον 28ην Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ. καί ὥραν 9.30´ π. μ.
θά πραγματοποιηθῇ εἰς τό Ὁμήρειον Πνευματικόν Κέντρον Δ. Χίου Ἐπιστημονική Ἡμερίς, μέ θέμα: «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΑΓΓΕΛΗΣ Ο ΑΡΓΕΙΟΣ, ὁ ἐν Χίῳ ἀθλήσας», ἐπί τῇ συμπληρώσει 200 ἐτῶν ἀπό τοῦ Μαρτυρίου του (3 Δεκεμβρίου 1813), καί προσκαλεῖσθε, ὅπως προσέλθητε καί παρακολουθήσητε τάς Εἰσηγήσεις τῶν ἐκλεκτῶν ὁμιλητῶν.
Ὁ Μητροπολίτης
† Ο ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ
 

ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΦΗΣΑΝ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ

Άγνωστοι άφησαν στην παραλία της καραθώνας έξω από το Ναύπλιο έναν θηλυκό σκύλο με τα κουτάβια της . Μάλιστα η μητέρα έφερε και κολάρο στο λαιμό της , πράγμα που δείχνει πως ήταν σε κάποιο σπίτι πριν την παρατήσουν. Ευτυχώς για τα σκυλιά ο σύλλογος προστασίας αδέσποτων  ‘’ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ’’ Ναυπλίου, πείρε τα σκυλιά και φρόντισε γι αυτά.

ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟ

Την Πέμπτη 26η Σεπτεμβρίου 2013 συμπληρώθηκαν  έξι μήνες από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρούΙακώβου. Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου τελέσθηκε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιεράρχη, χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου . Ο ναός κατάμεστος από πιστούς που ήρθαν για να προσευχηθούν για τον επί πολλά έτη ποιμενάρχης τους κυρό Ιάκωβο.

ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΑΤΑΣ ΑΠΟ ΔΕΝΔΡΟ

Πυροσβέστες με γερανοφόρο όχημα επιχειρούν να απεγκλωβίσουν μία αδέσποτη γάτα από την κορυφή ενός  πλατάνου στο Ναύπλιο , Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013. Η άτυχη γάτα είναι πάνω στο δένδρο τρεις ημέρες  και με τα νιαουρίσματα της είχε αναστατώσει την γειτονιά. Η επιχείρηση τελικά της πυροσβεστικής δεν στεύθηκε με επιτυχία μιας και οι πυροσβέστες δεν κατόρθωσαν να απεγκλωβίσουν  το άτυχο ζώο.

   Ο ΤΑΚΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αργολίδας Τάκης Μακρής στις προσεχείς εκλογές θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Χρήστο Γραμματικόπουλο. Οι δύο άντρες επισημοποίησαν τη συνεργασία τους με κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν προς τα τοπικά ΜΜΕ.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Ο αγρότης Σωτήρης Λιμνιάτης επιδεικνύει την τεράστια κολοκύθα που έχει στο κτήμα του στην περιοχή του Άργους, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013.  Η κολοκύθα έχει βάρος περίπου τα ογδόντα κιλά και θεωρείται αρκετά μεγάλη. Ο αγρότης κατά καιρούς έχει βγάλει και ακόμα μεγαλύτερες κολοκύθες .Ο αγρότης  Σωτήρης Λιμνιάτης τονίζει πως η κολοκύθα γίνεται πολύ ωραία  κολοκυθόπιτα αλλά τρώγεται και όπως αλλιώς θέλει ο καθένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου