Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

«Στο σφυρί» με διαδικασίες εξπρές ακίνητα «φιλέτα» του Δημοσίου στο Ναύπλιο

Διαδικασίες-εξπρές για την πώληση ή αξιοποίηση 35 ακινήτων-φιλέτων του Δημοσίου, προωθούν το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤΑΔ Α.Ε. Ετσι, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους θα τρέξουν πολλοί σημαντικοί διαγωνισμοί όπως αυτοί για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου ή το Ξενία Κύθνου, αλλά και ηλεκτρονκές δημοπρασίες για μικρότερα ακίνητα, άλλα ιστορικά, άλλα σε τοποθεσίες κλειδιά.

Προς αξιοποίηση γκαράζ και εστιατόριο του Δημοσίου
Προς αξιοποίηση μέσα στον Νοέμβριο θα βγουν επίσης τα δύο πάρκινγκ που βρίσκονται στην οδό Ζαλοκώστα και στην πλατεία Πρωτομαγιάς (στην Ευελπίδων) καθώς και το εστιατόριο στην παραλία Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο.
Σε ηλεκτρονική δημοπρασία 20 ακίνητα
Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να προκηρυχθούν διαγωνισμοί και να γίνουν ηλεκτρονικές δημοπρασίες για τουλάχιστον είκοσι ακίνητα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΤΑΔ. Πολλά από αυτά είναι ώριμα να αξιοποιηθούν, ενώ για άλλα ολοκληρώνονται οι τεχνικές λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα:
Την ερχόμενη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας δημοπρασιών e-publicrealestate.gr έχει προγραμματιστεί η πώληση δύο ακινήτων. Το πρώτο βρίσκεται στο Μοσχάτο και είναι ένα οικόπεδο με 11 κτίρια το οποίο έχει αρχική τιμή 1,8 εκατ. ευρώ. Το οικόπεδο έχει επιφάνεια 5,8 στρεμμάτων και υπάρχουν μισθωμένα κτίρια γραφείων και αποθηκών, ενώ επιτρέπονται χρήσεις όπως κατοικία, εμπορικά καταστήματα, κτίρια εκπαίδευσης, πολιτιστικά κτίρια, τράπεζες, αθλητικές εγκαταστάσεις.


Στο σφυρί το 43% της στοάς Μοδιάνο
Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να βγει από το ΤΑΙΠΕΔ η δημοπράτηση του ποσοστού 43% που διαθέτει το Δημόσιο στην ιστορική Στοά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και η κατασκευή του ξεκίνησε το 1922 με σχέδια του περίφημου αρχιτέκτονα Ελί Μοδιάνο. Το κτίριο 2.707 τ.μ. με τα 150 καταστήματα είναι μοναδικό προπολεμικό αρχιτεκτονικό κόσμημα. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη πωλείται κτίριο επιφάνειας 489 τ.μ. στην Άνω Πόλη (Θεοφίλου 12).
Στην περιοχή του Ψυρρή πωλείται κτίριο 782 τ.μ. στην οδό Ρήγα Παλαμήδου 2 και στη Λεωφόρο Συγγρού στην Καλλιθέα οικόπεδο 702 τ.μ. Στην Καλλιθέα (Μαλλέα 5) βρίσκεται και κτίριο επιφάνειας 1.260 τ.μ. που επίσης θα πωληθεί μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας.
Ένα ακόμα κτίριο που πωλεί το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στο Μαρούσι (Κηφισίας 207), ενώ στη Ρόδο πωλείται οικόπεδο περίπου 47 στρεμμάτων στην περιοχή Κοσκινού καθώς και το πρώην Σανατόριο «Φρειδερίκη» (Αγία Ελεούσα), εντός του οποίου υπάρχει κτίριο 709 τ.μ. Στο Ναύπλιο πωλούνται δύο οικόπεδα έκτασης 7.200 και 3.500 τ.μ. αντίστοιχα και ένα κτίριο 421 τ.μ. στην παλιά πόλη. Στην Καλαμάτα πωλείται κτίριο επιφάνειας 780 τ.μ. στην Αριστομένους 11- 13 και στη Μεσσήνη οικόπεδο περίπου 50 στρεμμάτων στην περιοχή Μπούκα.
Ακόμη πωλείται οικόπεδο 19 στρέμματα στην περιοχή Φραγκοκάστελο Κρήτης και ακίνητο 22 στρεμμάτων στην παραλία Αρωγής στην Κομοτηνή.
Πωλητήριο και σε τμήμα του εργοταξίου στο Ρίο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της γέφυρας
Στο σφυρί θα βγει τμήμα του εργοταξίου στο Ρίο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, συνολικής έκτασης άνω των 16 στρεμμάτων.

πληροφορίες:http://www.iefimerida.gr/

 

1_ο Λύκειο Αργους πριν 15 χρονια



1_ο Λύκειο Αργους πριν 15 χρονια

Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου


Από τη σημερινή πρωινή προπόνηση στον Ναυτικό Όμιλο Ναυπλίου.
Το Beach Polo συνεχίζεται στην πόλη μας και εμείς μεγαλώνουμε την αγάπη μας για το άθλημα της Υδατοσφαίρισης.
Η λήψη σε ώρα time out και οδηγιών..
 — στην τοποθεσία Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου.

Εξαγριωμένοι οι αγρότες -και της Αργολίδας -για τα 500άρικα


Αυθαίρετα θεωρούνται τα σπιτάκια των γεωτρήσεων που συνήθως φιλοξενούν το μοτέρ και τον ηλεκτρικό πίνακα στα χωράφια, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4178/2013.
Συγκεκριμένα,  οι οικίσκοι γεωτρήσεων εντάσσονται στην κατηγορία των αυθαιρέτων (μικρές παραβάσεις) και ως εκ τούτου προβλέπεται η καταβολή παραβόλου 500 ευρώ για την οριστική εξαίρεσή τους από την κατεδάφιση.
Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα, τα συγκεκριμένα κτίσματα δεν θεωρούνται αυθαίρετες κατασκευές για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων!!!
Το θέμα αυτό, μετά την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμοέρχεται ως ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη, από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων οι βουλευτές τονίζουν: “Είναι γνωστό ότι κάθε γεώτρηση για να λειτουργήσει χρειάζεται και έναν μικρό οικίσκο στον οποίο τοποθετείται ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός. Για τον οικίσκο αυτό δεν χρειαζόταν να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Μάλιστα η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Δημοσίων Έργων το 1978 είχε εκδώσει την εγκύκλιο 6 με α.π. 771/24-1-1978 με την οποία ενημέρωνε το Υπουργείο Γεωργίας και τη ΔΕΗ ότι δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας για την ηλεκτροδότηση των έργων αυτών.
Επίσης το Π.Δ. 24/31-5-85 ΦΕΚ 270Δ (περί δόμησης εκτός σχεδίου) στο άρθρο 3 που αφορά τις αντλητικές εγκαταστάσεις στην παράγραφο 1 αναφέρει ότι «Η ανόρυξη φρεάτων και η κατασκευή αντλητικών εγκαταστάσεων και υδατοδεξαμενών επιτρέπονται ανεξάρτητα από την αρτιότητα του γηπέδου»
Το Υπουργείο Γεωργίας με την εγκύκλιο 159641/18-11-1986 είχε καθορίσει τις απολύτως απαραίτητες διαστάσεις των κτισμάτων αυτών (για τα οποία δεν απαιτείτο οικοδομική άδεια) σε 9μ2 και με ύψος έως 2.50μ.
Μετά την 17-2-2004 ημέρα που δημοσιεύθηκε η 5219/3-2-2004 ΥΑ σχετικά με τη άδεια μικρής κλίμακας η κατασκευή των οικίσκων γίνεται με άδεια μικρής κλίμακας. Με την ίδια ΥΑ δόθηκε αναδρομικά η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των υπαρχόντων οικίσκων να ξεκινήσουν διαδικασίες να εκδώσουν άδειες μικρής κλίμακας. Όμως η διαδικασία αυτή επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες-αγρότες των οικίσκων αυτών τουλάχιστον με 500 ευρώ. Επιπλέον είναι γνωστό ότι για να εκδοθεί η άδεια μικρής δόμησης απαιτούνται:
Σύνταξη τοπογραφικού
Έγκριση από Αρχαιολογία
Έγκριση από Δασαρχείο. Το Δασαρχείο για να τελεσιδικήσει χρειάζεται τουλάχιστον 3 μήνες (αναρτήσεις, δημοσιεύσεις).
Έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας της  περιφερειακής ενότητας ( Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ) που να πιστοποιεί ότι η γεώτρηση έχει άδεια και είναι απαραίτητη η κατασκευή οικίσκου.
Με δεδομένα όλα αυτά το αποτέλεσμα είναι να μην έχει σχεδόν κανένας αγρότης που έχει κινήσει τις διαδικασίες καταφέρει να εκδώσει τέτοια άδεια.
Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει και οι οικίσκοι που έχουν κατασκευασθεί πριν από το 2004 να ενταχθούν στις εξαιρέσεις του νόμου 4178/2013.
Σήμερα και μετά την εφαρμογή του ν.4178/2013 για να γίνει οποιαδήποτε μεταβίβαση πρέπει να υπάρχει βεβαίωση Μηχανικού περί μη ύπαρξης αυθαιρέτου στο ακίνητο ή αν υπάρχει αυθαίρετο να υπάγεται σε κάποια από τις εξαιρέσεις του άρθρου 1 παράγραφος 2.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4178/2013 τα παραπάνω κτίσματα όχι μόνο δεν εντάσσονται σε κάποια από τις εξαιρέσεις αλλά αντίθετα περιλαμβάνονται στην κατηγορία 3 του άρθρου 9 (αυθαίρετες μικρές παραβάσεις) στην οποία προβλέπεται η καταβολή παραβόλου 500 ευρώ για την οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών (2225/27-9-2012 και 5046/12-12-2012) αναφέρει ότι σύμφωνα με τον ν. 4014/2011 (Κεφάλαιο Β, άρθρο 23, παρ. 2) τα κτίσματα στέγασης των αντλητικών συγκροτημάτων δε θεωρούνται αυθαίρετες κατασκευές εφόσον πληρούν τα κριτήρια που προβλέπονται από το νόμο.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Προτίθεται το Υπουργείο να νομοθετήσει την ένταξη στις εξαιρέσεις του ν. 4178/2013 των οικίσκων που στεγάζουν ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό γεωτρήσεων, καθότι αυτοί είναι νόμιμα κατασκευασμένοι και σύμφωνα με τις εγκυκλίους 6 με α.π. 771/24-1-1978 και 159641/18-11-1986;
 Μπορεί για εισπρακτικούς λόγους το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής να «κατασκευάζει» αυθαίρετα οικήματα στα πλαίσια νόμου που είχαν κατασκευαστεί νόμιμα;
 Προτίθεται το Υπουργείο να μειώσει την γραφειοκρατία και το κόστος που απαιτείται και για τις μελλοντικές κατασκευές οικίσκων για στέγαση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού γεωτρήσεων;
 Τελικά ο πολίτης ποιο Υπουργείο να πιστέψει; Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής;”
http://www.argolida.org/node/588

Παράταση για το Leader Πελοποννήσου

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, ως Φορέας Υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος LEADER στο πλαίσιο του Άξονα 4 «Προσέγγιση LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ), με απόφασή της παρατείνει την προθεσμία υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το σύνολο των προκηρυσσόμενων δράσεών.
Επίσης ορίζει νέα καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού την 25η Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 (αντί της αρχικής 12ης Σεπτεμβρίου 2013).
Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρονται στην 3η Πρόσκληση Εκδήλωση Ενδιαφέροντος όπως έχει δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο με την υπ. αρ. 293/26-06-2013 περίληψη αυτής και όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.anvope.gr με το αναλυτικό της τεύχος και τα παραρτήματα αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου