Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ύψωση Του Τιμίου Σταυρού γιορτάσθηκε στην Αργολίδα

 Από νωρίς το πρωί της παραμονής της εορτής σε όλες τις εκκλησιές της πόλης του Ναυπλίου και του Άργους οι πιστοί πηγαίνουν τα βασιλικά ,όπου ο ιερέας θα τα μοιράσει μετά την ακολουθία της Υψώσεως του τιμίου Σταυρού.

Για 15 μέρες μια Νεράιδα ξυπνάει μνήμες στον Αργοσαρωνικό

 Εξήντα τρία χρόνια μετά το πρώτο του δρομολόγιο στον Αργοσαρωνικό το πλοίο«Νεράιδα» του Γιάννη Λάτση, που είχε εμφανιστεί ακόμα και στη ταινία «Το Παιδί και το Δελφίνι» με τη Σοφία Λόρεν το 1957, θα «πιάσει» ξανά στα ίδια λιμάνια αυτή τη φορά ως πλωτό μουσείο, για ένα ταξίδι στο χρόνο.

Το Κριτήριον του Άργους – Μνημείο με ιστορία που χάνεται στο μύθο

 Στην οδό Γούναρη του Άργους, λίγο πριν από το Αρχαίο Θέατρο, μια πινακίδα της αρχαιολογικής υπηρεσίας γράφει«Κριτήριο – Νυμφαίο» και δείχνει δεξιά προς το λόφο, που έχει στην κορυφή του το κάστρο Λάρισα. 

Τα ανακηρυγμένα μνημεία της φύσης στο Ναύπλιο.

Η ΕΛΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ
Πρόκειται για μία αιωνόβια ελιά μεγάλης ηλικίας με αξιόλογα μορφολογικά και αισθητικά χαρακτηριστικά και ιστορική αξία. Η ελιά αυτή του Ναυπλίου που ο κορμός της είναι τεραστίων διαστάσεων βρίσκεται στην πλατεία Παναγιάς στο Ναύπλιο όπου κατά την παράδοση μαρτύρησε ο πολιούχος της πόλης ,Άγιος Αναστάσιος το 1655. 

Με επιτυχία ξεκίνησε το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Ναύπλιο

 Το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας πραγματοποιεί διήμερο Φεστιβάλ στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στο Θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο.

Με τον Λύκαργο ξεκίνησαν οι ακαδημίες του Παναργειακού

 Ξεκίνησαν οι ακαδημίες του Παναργειακού για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, παρουσία της μασκότ της ομάδας.

Περήφανα άλογα και επιδέξιοι αναβάτες

 Λίγο πριν τη δύση του ηλίου χθες στο λιμάνι της πόλης του Ναυπλίου και με φόντο το Μπούρτζι.

Θεατρικό "Εργαστήρι Κατίνα Παξινού" της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης

 Μετά την εξαιρετική επιτυχία της πρώτης χρονιάς, ο Σύλλογος «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση» συνεχίζει και φέτος στο «Θέατρο της Οδού Ατρέως» το Θεατρικό Εργαστήρι επαγγελματικού επιπέδου που φέρει την επωνυμία: «Εργαστήρι Κατίνα Παξινού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου