Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ζουμπούλια της Αναπλιώτικης (και όχι Αραβικής) άνοιξης και άλλα τινα άνθη

Διαβάζουμε στο

 Αποτελεί πλέον κοινό τόπο το γεγονός ότι και φέτος περικόπτονται για μία ακόμα χρονιά οι δημόσιες επενδύσεις προκειμένου να υπάρξει βεβαιότητα δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος. Οι πάντες φωνασκούν και διαμαρτύρονται γι΄αυτό. Ο αιρετικός όμως, επειδή ακριβώς δεν ακολουθεί την ορθόδοξη, αλλά την αιρετική, σκέψη, είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να εκφράσει τη διαβολική του άποψη επί του σοβαρού τούτου θέματος.

Ανάπλαση του ευρύτερου χώρου του παλαιού δημοτικού σχολείου Αραχναίου

 Δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο του Δήμου Ναυπλιέων «Αναπλάσεις-Διαμορφώσεις Μιδέας, ανάπλαση χώρου παλαιού δημοτικού σχολείου Αραχναίου» προϋπολογισμού 57.810 ευρώ.

Χάλκινο μετάλλιο για την νεανική ομάδα του Σκακιστικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Άγιος Νεκτάριος»

 Στο Κοκκώνι Κορινθίας στις 13-14-15 Σεπτεμβρίου 2013 διεξήχθη το 6ο Ομαδικό Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων ΕΣΣΠΕΠ 2013 με συνδιοργανωτές τη Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας «Ο Αργοναύτης» και την ΕΣΣΠΕΠ.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αργολίδας

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε - υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε- την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 6:30 το απόγευμα στο Ειδικό Σχολείο Άργους με θέμα : «Λήψη απόφασης για την αγωνιστική πορεία του Κλάδου- συνέχιση των κινητοποιήσεων».

Αλεύρι και κομπόστα θα διαθέσει το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

 Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου στα πλαίσια της κοινωνικής του παρέμβασης θα διαθέσει :

ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΑΡΕΝΙΟ (ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ) ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ
(0,57€/κιλο) 5,70€ τα 10 ΚΙΛΑ!!!!

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ
σε συσκευασια του 1 κιλου ME 1€

«Φιγούρα Μαγεμένη» από τον θίασο του Ηλία Καρελλά στο Άργος

 Ο Θίασος Ηλία Καρελλά καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά και σας προσκαλεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο θερινό σινεμά του Άργους ‘’ΣΙΝΕ ΒΑΛΙΑ’’ στη νέα πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Φιγούρα Μαγεμένη». 

Συγκέντρωση τροφίμων στο Λυγουριό

 Η Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Επιδαύρου, συνεχίζοντας τη δράση της, προβαίνει σε συγκέντρωση τροφίμων την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, στην Πλατεία του Λυγουριού.

Συμμετοχή των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού της Αργολίδας στην 48ωρη απεργία (βίντεο)

 Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού της Αργολίδας, συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της Τρίτης 24/9/13 και της Τετάρτης 25/9/13. Κατά την διάρκεια της απεργίας θα παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της Δ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Ναύπλιο.

Πρόγραμμα 10.000 θέσεων σε δήμους και περιφέρειες

 Στις 26/9 ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για πέντε μήνες σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Συνέδριο «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου» στο Ναύπλιο

 Το έργο farmsUP! (που παραπέμπει λεκτικά στις επιχειρήσεις startUP) είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο με την Ευρ. Επιτροπή, στο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, το οποίο μελέτησε, επέλεξε και προωθεί από το σύνολο των χρηματοδοτηθέντων και υλοποιηθέντων μέχρι σήμερα έργων από την ΕΕ, τα 22 έργα του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ε.Ε., τα οποία εστιάζουν κυρίως σε θέματα αγροτικής επιχειρηματικότητας, branding αγροτικών προϊόντων, αγροτικοτουρισμό και σε παρεμφερή με την αγροτική επιχειρηματικότητα θέματα. 

Ναύπλιο Νέα Ελπίδα: Τι συμβαίνει με την διαχείριση του δημοτικού χρήματος στο Δήμο Ναυπλιέων;

 Το τελευταίο διάστημα τόσο σε ηλεκτρονικά sites όσο και στον τοπικό Τύπο έχουν δει το φως της δημοσιότητας απευθείας αναθέσεις έργων του Δημάρχου κ. Κωστούρου σε συμπολίτες του, οι οποίοι αμέσως μετά δηλώνουν ότι : «Τον στηρίζουν και θα είναι υποψήφιοι μαζί του.»

Εορταστική εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ.Ανδριανού

 Το 2014 το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα κλείνει τα 40 του χρόνια. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια, ενώ τιμήθηκε το 1981 με το Ευρωπαϊκό Βραβείο του Μουσείου της Χρονιάς (EMYA), πέρασε απίστευτες περιπέτειες, κατά κύριο λόγο με οικονομικά προβλήματα. Ως αντίδοτο αποφασίσθηκε τα 40 του χρόνια να εορτασθούν όσο γίνεται πιο λαμπρά και σε ευρεία κλίμακα.

Μικτή Ερμιονίδας - Εθνική Ενόπλων στο γήπεδο Κρανιδίου

 Στη μνήμη του αδικοχαμένου Παντελή Τσιρτίκου θα διεξαχθεί την ΠΕΜΠΤΗ,26-9-2013, ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ΜΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΠΛΩΝ.

Η πραγματική πτώχευση έγινε μόλις χθες

 Η χθεσινή ημερομηνία, η 23η Σεπτεμβρίου 2013, θα γραφτεί στις "σελίδες" της ιστορίας της χώρας με τα πιο μαύρα γράμματα καθώς η Ελλάδα μπορεί να λέει ότι πτώχευσε και επίσημα. Αυτό συνηγορεί η απόφαση των Συγκλήτων, για κλείσιμο των δύο μεγαλυτέρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, καθώς σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. 

Ομιλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ.Ανδριανού στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

 Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, μεταξύ άλλων είπε:

Κινητοποίηση από μέλη του ΠΑΜΕ στο Άργος

 Κλιμάκωσαν τον απεργιακό αγώνα σήμερα μέλη του ΠΑΜΕ στο Άργος, συμμετέχοντας με αυτον τον τρόπο στην νέα 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 24 και 25 Σεπτέμβρη.

Σε ανακοίνωση τους τα μέλη του ΠΑΜΕ αναφέρουν: 

"Κατασκευές από το ουράνιο τόξο" σε Ναύπλιο και Άργος

 Το νέο του βιβλίο ‘’Κατασκευές από το ουράνιο τόξο’’, θα παρουσιάσει στο Ναύπλιο και το Άργος ο αγαπημένος παρουσιαστής της παιδικής εκπομπής “Ουράνιο Τόξο” Χρήστος Δημόπουλος.

Συνάντηση στο ΚΠΕ Νέας Κίου με αφορμή την καθιέρωση «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

 Το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου στο πλαίσιο των δράσεών του «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», δράση που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και τους εθνικούς πόρους, διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αργολίδας, με αφορμή την καθιέρωση της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» βάσει του υπ. αριθμ. 1234/Γ7/3-9-2013 εγγράφου του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου