Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΡΓΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ

Καθηγητές και μαθητές έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο Άργους Ναυπλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας  για τους απολυμένους καθηγητές , Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013. Καθηγητές μαζί με τους μαθητές του επαγγελματικού λυκείου Άργους συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο και έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο Ναυπλίου Άργους μοιράζοντας φυλλάδια και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης Σαμαρά.

ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Υπάλληλοι του δήμου Ναυπλιέων και της πυροσβεστικής Ναυπλίου  με γερανοφόρο όχημα κατέβασαν την παλιά και σχισμένη Ελληνική  σημαία τοποθετώντας μία καινούργια ,μπροστά από το άγαλμα του Καποδίστρια , Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Mε κάθε λαμπρότητα εόρτασε  η Αργολίδα την Μεγαλομάρτυρα Αγία Ευφημία στο ομώνυμο εκκλησάκι στην περιοχή Νέας Τίρυνθας Αργολίδας. Πρόκειται για ένα πανέμορφο εκκλησάκι που την φροντίδα του έχουν οι φύλακες των αγροτικών και δικαστικών φυλακών της Τίρυνθας και βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από το Ναύπλιο .Κάθε χρόνο την παραμονή της εορτής τελείται πανηγυρικός εσπερινός και κατόπιν γίνεται η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Αγίας Ευφημίας πέριξ του Ιερού ναού παρουσία πλήθος κόσμου μιας και είναι ο μοναδικός ναός στην Αργολίδα που είναι αφιερωμένος στην Αγία Ευφημία. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ιερέας πατέρας Γεώργιος Μυτροσίλης. Το παρών του έδωσε ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ CARETTA-CARETTA ΣΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Επιχείρηση διάσωσης μιας θαλασσιας χελώνας caretta caretta στήθηκε χτο από λουόμενους, άνδρες της Λιμενικής αρχής  Ναυπλίου και νομοκτηνίατρο, στην παραλία Αρβανιτιάς Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013.
Η χελώνα βγήκε στην ακτή και έγινε αμέσως αντιληπτή από τους λουόμενους, οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως το λιμενικό και την υπεύθυνη νομοκτηνίατρο της περιοχής. Η νομοκτηνίατρος Ντούλου Βασιλική αφού εξέτασε το άτυχο ζώο διαπίστωσε πως δεν φέρει κάποια χτυπήματα και πως το πιο πιθανό ειναι να έχει καταπιεί κάποια σακούλα. Η συγκεκριμένη χελώνα έφερε Mark (τηλεμετρίας) καθώς συμμετέχει σε πρόγραμμα παρακολούθησης που περιλαμβάνει τον προσδιορισμό της θέσης των χελωνών με ραδιοδέκτες. Οι πομποί PTT στέλνουν σήματα που συλλαμβάνονται από δορυφόρους του Argos που είναι σε τροχιά.

ΑΡΓΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Μαθητές έχουν κάνει κατάληψη στο Επαγγελματικό Λύκειο Άργους ( ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ) ,σε ένδειξη συμπαράστασης στους καθηγητές τους που απεργούν , Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013. Στα πλαίσια της  πενθήμερης απεργίας των καθηγητών μαθητές  και καθηγητές από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί στο εξωτερικό χώρο του επαγγελματικού Λυκείου στο Αργος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου