Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Ξεκίνησαν οι εργασίες που είχαν δρομολογηθεί  για την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης της φθοράς του αγάλματος του Θεόδωρου  Κολοκοτρώνη και της μαρμάρινης βάσης του, (έργο του γλύπτη Λ. Σώχου), στο Ναύπλιο, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013. Με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου,  κλιμάκιο αρμόδιων στελεχών του Υπουργείου πραγματοποίησε προ ημερών αυτοψία στο Πάρκο Κολοκοτρώνη και διευθέτησε ορισμένες από τις βασικές τεχνικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να αρχίσουν οι σχετικές εργασίες. Η χρηματοδότηση του προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης έχει ήδη εξασφαλισθεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών έχει καθορισθεί από τους ειδικούς στους τέσσερις μήνες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρων έδειξε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που πληροφορήθηκε την κατάσταση του μνημείου σε πρόσφατη επίσκεψη του στην πόλη και με δική του εντολή στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισπεύτηκαν οι διαδικασίες που ήταν απαραίτητες για την έναρξη των εργασιών συντήρησης.

Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Την ευχή του τοποτηρητή Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ Αλέξανδρου (Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας) ζήτησαν με επίσκεψη τους στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στο Ναύπλιο, η ομάδα του Παναργειακού.

Τους παίκτες, τους παράγοντες και το προπονητικό team της ομάδας υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.Καλλίνικος εκ μέρους του τοποτηρητή Αργολίδος κ.κ Αλεξάνδρου ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό για θέματα ιεραποστολής. 

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Από το Βυζάντιο στο σήμερα»




Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» (χορωδία και ορχήστρα), υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ.Κωνσταντίνου Ρούτουλα συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση με θέμα: «Από το Βυζάντιο στο σήμερα».
Πρόκειται για μια μουσική διαδρομή μέσα από παλαιά βυζαντινά ηχοχρώματα, δημοτικά άσματα με έμφαση στο Μικρασιάτικο και το Πολίτικο τραγούδι, μέχρι και νεότερες λαϊκές και έντεχνες μελωδίες, που σκοπό έχει να καταδείξει την ενοείδεια, ενότητα και συνέχεια του ελληνικού μουσικού πολιτισμού και να ψυχαγωγήσει τους ακροωμένους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου