Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ MARTHA GRAHAM DANCE COMPANY ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Ο Δήμος Ναυπλιέων ,ο όμιλος Αργολίδας για την UNESCO και η εταιρία CONCORD, με αφορμή την περιοδεία στην Ελλάδα της διεθνούς φήμης χορευτικής ομάδας Martha Graham Dance Company, διοργάνωσαν παράσταση το Σάββατο 5 Ιουλίου  2014 στην Παραλία  Ναυπλίου με φόντο το κάστρο Μπούρτζι. Την παράσταση παρακολούθησε ο υφυπουργός αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός ,η Ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος , η πεθερά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμμαρά , Τέτυ Κρητικού.
Η παλαιότερη ομάδα χορού της Αμερικής, η Martha Graham Dance Company, δημιούργημα της κορυφαίας χορεύτριας, χορογράφου και δασκάλας χορού Martha Graham, που λάτρεψε την Ελλάδα και άντλησε μεγάλο μέρος της έμπνευσής της από την ανεξάντλητη πηγή της ελληνικής μυθολογίας, ξεκίνησε τη φετινή περιοδεία της στην Ελλάδα από την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος το  Ναύπλιο.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε τη χορογραφία Errand (1947 & 2013) που βασίζεται στο μύθο του Θησέα, τη χορογραφία Echo (2014) του χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη (ειδική παραγγελία για τη Martha Graham Dance Company.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου