Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

"Πήραν τ' Ανάπλι, πήραν το..."





















Του Πέτρου Κατσάκου

 «Πήραν τ' Ανάπλι, πήραν το, πήραν το Γαλαξείδι, το κάστρο της Μονεμβασιάς, τον ανθισμένο δρόμο» λέει ένας στίχος του Μάνου Ελευθερίου που έχει γίνει μεγάλο σουξέ τις τελευταίες ημέρες στους διαδρόμους του ΤΑΙΠΕΔ.

Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ» στο 3ο Χορωδιακό φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού


















 Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ» έλαβε μέρος στο 3ο Χορωδιακό φεστιβάλ που οργάνωσε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού.

Μπαίνει στο κτηματολόγιο και η Αργολίδα

















 Tρεις μήνες περιθώριο για να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο Κτηματολόγιο έχουν οι κάτοικοι της Κοζάνης, της Αργολίδας και της Αρκαδίας, με την προθεσμία να λήγει στις 7 Οκτωβρίου του 2014.

DIOMIDIS CUP 2014 - Το χάντμπολ έχει ριζώσει στην Αργολίδα


 Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η επίσημη συνέντευξη Τύπου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων με την ονομασία «DIOMIDIS CUP 2014» που θα διεξαχθεί το διάστημα 6-11 Ιουλίου 2014 στα κλειστά γυμναστήρια του Άργους, της Νέας Κίου, του Ναυπλίου και της Αγίας Τριάδας. Στην αίθουσα συνεδριάσεων του νέου Δημαρχείου Άργους - Μυκηνών παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο Πρόεδρος του Διομήδη Άργους κ. Κώστας Βλαχοσπύρος, ο Διευθυντής της διοργάνωσης κ. Νίκος Βλαχοσπύρος, ο τεχνικός διευθυντής του τουρνουά κ. Χρήστος Γεροδήμος, ο προπονητής του Διομήδη Άργους και Ομοσπονδιακός τεχνικός Παίδων κ. Δημήτρης Δημητρούλιας και ο πρόεδρος των Δεσμών Αίματος κ. Σελλής.

Κοδέλας: Καταστροφικές συνέπειες από την ψήφιση του Νόμου για το Υπαίθριο Εμπόριο και τις Λαϊκές Αγορές





















 Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ύστερα από την ψήφιση του Νόμου για το Υπαίθριο Εμπόριο και τις Λαϊκές Αγορές (ν.4264/2014) αναφορικά με τις άδειες παραγωγών για υπαίθριο εμπόριο και με τις χορηγήσεις και ανανεώσεις αδειών παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Προβολή ντοκιμαντέρ “Παλληκάρι - Ο Λούις Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου”

“Οι άνθρωποι γίνονται πιο αγωνιστικοί μέσα από τις μνήμες”

 Το Σάββατο 5 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Σβούρα (Σίνα 37) σε συνεργασία με την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, παρουσιάζουν το ντοκυμανταίρ “Παλληκάρι - Ο Λούις Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου”. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς του, το σκηνοθέτη Νίκο Βεντούρα και την παραγωγό Λαμπρινή Θωμά.

Παρουσία της Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν Αργολίδος-Ν.Μ Ναυπλίου σε επιστημονική ημερίδα στη Γαλλία

 Η γιατρός κ. Καζάκου θα εκπροσωπήσει τη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν Αργολίδος-Ν.Μ Ναυπλίου σε επιστημονική ημερίδα στη Γαλλία που πραγματοποιείτε από σήμερα 4 και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτη (βίντεο)

 Παρακολουθήστε παρακάτω το ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ για την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννη Μανιάτη στο Προεδρικό Μέγαρο που έγινε σήμερα 4/7/2014.

Ανθρωπιστική βοήθεια από το Ναύπλιο στην Σερβία
























 Άμεση ήταν η ανταπόκριση των Ναυπλιέων στο κάλεσμα του Δήμου για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Δημοκρατία της Σερβίας, συγκεντρώνοντας υλικά αγαθά για τις πόλεις Lucani και Pozega. Πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα παραδοθούν σε εκπροσώπους των δύο πόλεων.

Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν:

Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση της διοίκησης του ΚΕΜΧ Ναυπλίου από τον Συνταγματάρχη Λ. Κακκαβά (βίντεο)





















 Σε μια σεμνή τελετή στο στρατόπεδο Μηχανικού (ΚΕΜΧ) Ναυπλίου παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου, του Υποστράτηγου Μ.Χ Νίκου Μανούρη ,του διευθυντή της σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι Μηνά Παπαδάκη ,του υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού  Ιωάννη Ανδριανού και του δημάρχου Ναυπλιέων  Δημήτρη Κωστούρου , παρέλαβε την διοίκηση του στρατοπέδου ο νέος διοικητής ΣΧΗΣ (ΜΧ) Ανδρέας Κορωνάκης από τον απερχόμενο διοικητή ΣΧΗΣ (ΜΧ) Κακκαβά Λεωνίδα , ο οποίος ευχαρίστησε το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του στρατοπέδου καθώς και τους οπλίτες του ΚΕΜΧ και τόνισε πως ήταν τιμή του που υπηρέτησε ως διοικητής στο κέντρο.

29 συλλήψεις από αστυνομική επιχείρηση σε Αργολίδα, Κορινθία και Λακωνία

 Πραγματοποιήθηκε χθες 3.7.2014, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στις περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 554 άτομα, εκ των οποίων 410 ήταν Ελληνες και 144 αλλοδαποί, καθώς και σε 454 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα 90 άτομα, από τα οποία 36 ήταν Ελληνες και 54 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 29 άτομα.

Άρχισε η διανομή των δελτίων στους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού





















 Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή, 4 Ιουλίου η διανομή των ατομικών δελτίων των 473.000 δικαιούχων των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) για το 2014 που κληρώθηκαν στις 2/7/2014. Τα ατομικά Δελτία των κληρωθέντων θα διανέμονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όλης της χώρας.

Τα προγράμματα που υλοποιούνται είναι:

Αντιδρούν οι οδηγοί ταξί στο Ναύπλιο για τα έργα στην πιάτσα τους





















Παράπονα εκφράζουν οι οδηγοί της πιάτσας των ταξί στο Ναύπλιο, για τα έργα που έχουν ξεκινήσει στην περιοχή της πλατείας δικαστηρίων όπου είναι και η πιάτσα τους.

Κάλεσμα ανατροπής για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ απο τη γραμματεια Αργολίδας του ΠΑΜΕ















Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ

ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΙΧΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΜΕΤΩΠΟ ΚΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ


Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέθεσε το νομοσχέδιο για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ», το οποίο θα συζητηθεί στη βουλή στις 2 ΙΟΥΛΗ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει:

Πωλείται σκάφος (φουσκωτό)
























Πωλείται σκάφος (φουσκωτό) 4 μέτρα, με μηχανή 25 ίππους τετράχρονη (κάθισμα, τιμονιέρα, τρέιλερ , κουκούλα)  

Είχε έρωτα με... την κατσίκα του γείτονα!!!

























 25χρονος καταδικάστηκε, καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να βιάζει την κατσίκα του γείτονα του, μέσα στο σταύλο που διατηρούσε ο δεύτερος. 

Ανακοίνωσε την απόκτηση του Μ.Τζανή η Ένωση Ερμιονίδας




















 H Π.Α.Ε Αθλητική ένωση Εμιονίδας  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 30χρονου αμυντικού Μηνά Τζανή για τα επόμενα δύο χρόνια.

29 χρόνια από την εκδημία του Μητροπολίτη Αργολίδος Χρυσόστομου Δεληγιαννόπουλου

 29 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 4 Ιουλίου 1985 από την εκδημία του αείμνηστου Μητροπολίτη Αργολίδος Χρυσόστομου Δεληγιαννόπουλου και ως ένδειξη τιμής στην μνήμη του δημοσιεύουμε ένα αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του, που επιμελήθηκε ο κ. Δημήτρης Καρυάμης έφορος του Συλλόγου Αργείων "Ο Δαναός". Ο κ. Καρυάμης αυτό το διάστημα επιμελείται τη  δημιουργίας ενός μεγάλου αφιερώματος με πλούσιο υλικό που έχει συγκεντρώσει, στον αείμνηστο Ιεράρχη που θα παρουσιαστεί του χρόνου με ευκαιρία της συμπλήρωσης των 30 χρόνων από την εκδημία του.

Π. Δούρος: "Συκοφαντίες, δεν την κλείδωσα ....έχω παρελθόν και πολύ μεγάλο μέλλον ακόμα στον Δήμο Άργους Μυκηνών" (βίντεο)

























 Συνέντευξη παραχώρησε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Άργους Μυκηνών Π.Δούρος για την καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας χθες με δημοσίευμα σε αθηναϊκή εφημερίδα, όπου φέρεται να κλείδωσε την γεωπόνο της Π.Ε Αργολίδας στο γραφείο της, ώστε να υπογράψει τις άδειες των παραγωγών λαϊκών αγορών χωρίς προηγουμένως να κάνει επιτόπιο έλεγχο, όπως η εφημερίδα καταγγέλει.

Αγρότισσα από το Ναύπλιο σε δίκη για εικονικά τιμολόγια




















  Σε δίκη παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Καλαμάτας οι 30 από τους 43 αγρότες που πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, για να απολογηθούν σχετικά με τη γνωστή υπόθεση της μεγάλης φοροδιαφυγής με τη διακίνηση εικονικών αγροτικών τιμολογίων 8,5 εκατ. ευρώ.  Πιο αναλυτικά, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν το Σεπτέμβριο 20 αγρότες από τα Φιλιατρά, 2 αγρότισσες από τους Γαργαλιάνους, 1 άντρας και 1 γυναίκα από την Αθήνα, 1 γυναίκα από το Ναύπλιο, 4 από το Ρωμανού Πυλίας και 1 γυναίκα από το Ριζόμυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου