Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ξεχάστε τη λιμνούλα, η Ανάπλαση του Άργους απεντάσσεται από το ΕΣΠΑ

anaplasi-argos 6
του Γιώργου ΝικολόπουλουΞεχάστε τη λιμνούλα, τις πλακοστρώσεις, τα μοβ σκέπαστρα και γενικά την πολυδιαφημισμένη ανάπλαση του Κέντρου του Άργους.
Δεν πρόκειται να δοθεί από το ΕΣΠΑ ούτε 1 ευρώ από τα7,3 εκατομμύρια για τα οποία προεκλογικά πανηγύριζαν ο Δημήτρης Καμπόσος και ο Πέτρος Τατούλης...
Το μόνο που θα μείνει στο Δήμο είναι η μελέτη 400 χιλιάδων ευρώ, την οποία, πού ξέρετε, ίσως τη χρησιμοποιήσει σε ανάλογο εγχείρημα, έπειτα από μερικά χρόνια.
Πριν από μερικές ημέρες, το Υπουργείο Ανάπτυξης ζήτησε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) την απένταξη σημαντικού αριθμού έργων σε δήμους της χώρας, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Τα περισσότερα από τα 199 συνολικά έργα βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης, ή έστω σε προχωρημένο στάδιο. Η μείωση του προϋπολογισμού είναι της τάξης του 80% (και φανταστείτε τι έχει να γίνει με τις εταιρείες και τους εργαζόμενους που τα υλοποιούν).
Όσο για το Άργος; Ακόμη δεν έχουν γίνει ούτε οι διαγωνισμοί για την Ανάπλαση... Τον περασμένο Απρίλιο, με εγκύκλιό του ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, «πάγωσε» όλους τους διαγωνισμούς και τις αναθέσεις έργων που είχαν ενταχθεί κανονικά στο ΕΣΠΑ. Δεκάδες έργα που υποτίθεται είχαν εξασφαλισμένη κοινοτική χρηματοδότηση, έχουν «παγώσει» και δεν μπορούν να εκτελεστούν.
Άρα, με τις υπάρχουσες συνθήκες, δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να προχωρήσει ένα έργο που ούτε καν έχει ξεκινήσει!
Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Νοέμβριο, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος πανηγύριζαν επειδή τα 4 εκατομμύρια ευρώ που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για την Ανάπλαση, σχεδόν διπλασιάστηκαν. Έγιναν 7,3 εκατομμύρια... Η «επιτυχία» αυτή ήταν ένα ακόμη αβαντάζ ενόψει των επερχόμενων εκλογών.
Μέχρι τώρα, Περιφέρεια και Δήμος δεν έχουν κάνει κάποια ανακοίνωση. Ίσως επειδή περιμένουν την επίσημη απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ.

http://argolika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου