Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ο λαός στενάζει, οι δανειστές απαιτούν

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης με τους δανειστές της, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού των Οικονομικών να επιδιώξουν τη μείωση της πίεσης προς τους Ελληνες φορολογούμενους. Ολα τα.....
ελληνικά σπίτια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αντιμετωπίζουν
οικονομικά προβλήματα και μία ελάφρυνση των βαρών, που προστέθηκαν λόγω του Μνημονίου, θα ήταν καλοδεχούμενη από τον λαό. Οι φοροαπαλλαγές, όπως και η διανομή του πλεονάσματος, θα μπορούσαν να προσφέρουν μία μικρή ανάσα στους πολίτες, οι οποίοι έχουν εξαναγκαστεί να αποδεχτούν μέτρα άδικα και σκληρά.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις στην ουσία απέρριψε κάθε σκέψη για μείωση της φορολογίας, ενώ δεν αποδέχτηκε αλλαγές στην αγορά εργασίας και στο δικαίωμα της απεργίας. Το «κλειδί» για τους δανειστές είναι η έγκαιρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων και, αν αληθεύουν τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, ζητούν να γίνουν οι 600 δράσεις (!) που εκκρεμούν. Ο αριθμός από μόνος του προκαλεί σοκ, διότι αυτό που βασικά υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι της τρόικας είναι ότι, παρά τις θυσίες των πολιτών, η χώρα υστερεί στην υλοποίηση των υποχρεώσεών της.

Ο πρωθυπουργός και ο νέος υπουργός των Οικονομικών δεν έχουν πολλά περιθώρια αντίδρασης, αλλά αυτή η διαπίστωση δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να υποκύψουν στις ορέξεις των δανειστών. Οι ξένοι είναι ξένοι και δεν πρόκειται ποτέ να αφουγκραστούν τις αγωνίες του ελληνικού λαού, ούτε τη φτώχεια και την εξαθλίωση που βιώνουν οι πολίτες. Η συνέχιση της σκληρής λιτότητας απογοητεύει τον λαό, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο όταν αυξάνονται οι φόροι και οι απαγορεύσεις στο όνομα του ελληνικού προγράμματος. Η συνέχιση της ελληνικής προσπάθειας διάσωσης της οικονομίας, για πέμπτη συνεχή χρονιά, μας έχει κάνει δύσπιστους όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του Μνη­­­μονίου, που οδήγησε τη χώρα στα βράχια.

Η χώρα κινδυνεύει να «σκάσει» σαν ένα φτηνό μπαλόνι εάν συνεχιστούν η λιτότητα και η αβεβαιότητα για το μέλλον, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Χαρδούβελης και οι συνεργάτες τους πρέπει να βρουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα που έρχεται. Η σύγκρουση με την τρόικα είναι αυτό που επιθυμεί η πλειοψηφία του λαού, αλλά οδηγεί στην αβεβαιότητα. Ετσι, στην περίπτωση αυτή είναι καλύτερη η συνεννόηση κατευθείαν με τους επικεφαλής της τρόικας για να αποφευχθεί η κατάρρευση...

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου