Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τι είπαν για τον Κουράτολο και τα οικονομικά του Παναργειακού…

synel 1
του Γιώργου Νικολόπουλου      Αφέλεια, ερασιτεχνισμός, ασχετοσύνη, κρυψίνοια, ευπιστία (σε βαθμό παρεξηγήσεως όλα αυτά) αλλά και εντέλει παραδοχή της ευθύνης
είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την απερχόμενη διοίκηση του Παναργειακού τις τελευταίες εβδομάδες, με την «υπόθεση Κουράτολο».
Και αν δεν ερχόταν στη Γενική Συνέλευση ως «από μηχανής θεός» το δίδυμο Μπόμπου – Γκάμαρη για να δώσει κάποιες ελπίδες σωτηρίας (πιθανόν φρούδες), τώρα η ιστορική ομάδα ίσως είχε διαλυθεί και ξεκινούσε πάλι από το τοπικό...
Χωρίς να απευθυνθούν και χωρίς να πάρουν έγκριση από τη Γεν. Συνέλευση, ανακήρυξαν «Πρόεδρο» έναν άνθρωπο που τους υποσχέθηκε απλά ότι θα κάνει τον Παναργειακό μεγάλη ομάδα ζητώντας τους αυτός χρήματα (επενδυτής να σου πετύχει!). Δεν τους έδωσε καμία οικονομική εγγύηση, ούτε καν υποσχέθηκε την οικονομική του συμμετοχή. Και αντί να τον κυνηγήσουν οι Αργείτες όταν κατάλαβαν το ρόλο του, αυτός ήταν που τους άφησε στα κρύα του λουτρού γιατί δεν βρήκαν κάποιες χιλιάδες ευρώ για να του δώσουν! Μόνη τους δικαιολογία, ότι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν με τις δικές τους οικονομικές δυνάμεις τη νέα σεζόν: «Δεν αντέχαμε οικονομικά. Είχαμε μείνει μόνο 5 από τους 9 στο Δ.Σ.» αναφέρθηκε... Χωρίς να δώσουν λογαριασμό στη Γενική Συνέλευση, χωρίς να βγάλουν δημόσια μια σχετική ανακοίνωση μην τυχόν και κάποιος επενδυτής βρεθεί. Όλα υπόγεια και όλα στραβά...
Στη Γενική Συνέλευση, σύσσωμο το Δ.Σ., αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το Βατερλό, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή. Στο πάνελ του προεδρείου της Γ.Σ. βρέθηκαν δύο μέλη της απερχόμενης διοίκησης (Κιμουλιάτης, Μποζιονέλος) για να κάνουν τον απολογισμό, ο Δ. Σκούρας (ως πρόεδρος της Συνέλευσης) και ο Δ. Αργυρόπουλος (ως Γραμματέας).
Κάποια από όσα ακούστηκαν:
- Τη φετινή σεζόν ο Παναργειακός είχε έσοδα περίπου 213.000 ευρώ και έξοδα 222.000 χιλιάδες. Χρωστά 8.700 ευρώ σε ποδοσφαιριστές και 4.600 στην ΕΠΟ (2.000 για ρίψεις φωτοβολίδων με την Ερμιονίδα και τα υπόλοιπα για προπέρσινο πρόστιμο).
- Η ομάδα δεν είχε οικονομικό όφελος από τη λειτουργία της Ακαδημίας. Κάθε παιδί(περίπου 100) πληρώνει μηνιαίως 25 ευρώ, από τα οποία στον Παναργειακό πηγαίνουν τα 5 και επιστρέφονται στα παιδιά με τη μορφή δώρων (ρουχισμός, αξεσουάρ κλπ).
- O Ιταλός, αν και όλοι τον αποκαλούσαν Πρόεδρο, ουδέποτε φυσικά απέκτησε θέση στο Δ.Σ. αφού δεν έγινε Γ.Σ. Ήταν «Πρόεδρος υπό δοκιμή»!
- Ο Δήμος έβγαλε επιχορήγηση 5.000 ευρώ για τον Παναργειακό τα οποία δεν εισπράχθηκαν λόγω άρνησης της Επιτρόπου του Υπουργείου Οικονομικών. Αντίθετα, μια δεύτερη επιχορήγηση από το Δήμο 3.000 ευρώ, εισπράχθηκε κανονικά.
- Ο Κουράτολο έφερε ως μάνατζερ τον Μαρίνι ο οποίος κάνοντας το σχεδιασμό της ομάδας, αρχικά έφτασε το μπάτζετ στα 500.000 ευρώ. Στη συνέχεια, καθώς αυτό κρίθηκε ασύμφορο, το έριξε στα 381.000. (καμία σχέση με τα 220.000 της περσινής σεζόν). Όπως δήλωσε ο κ. Σκούρας: «Ο Μαρίνι δεν κορόιδεψε κανέναν, δεν φταίει σε τίποτα. Ό,τι ζητήθηκε το έφερνε».
- Ο μισθός του προπονητή Πάολο Νέγκρο ήταν σύμφωνα με τον Μαρίνι 2.000 ευρώ ενώ ο Κουράτολο έλεγε πως είναι 5.000 ευρώ.
- Ο Δημήτρης Καμπόσος που κατηγορήθηκε και εκτέθηκε για τη φιέστα υποδοχής του Νέγκρο, που κατέληξε σε φιάσκο είπε: «Με πληροφόρησαν ότι θα έρθει ο Νέγκρο, ο μεγάλος Ιταλός διεθνής να αναλάβει προπονητής γι' αυτό άνοιξα το Δημαρχείο. Δεν το πίστευα ότι θα'ρθει. Αναρωτιόμουν όταν τον είδα: Είναι αυτός ή μήπως ο αδερφός του; Τελικά απεδείχθη ο Κουράτολο ψεύτης. Σαλιαρέλης και Τροχανάς μαζί... Θα προτρέψω τους δημοτικούς μου συμβούλους (εννοεί Μποζιονέλο και Γκαβούνο και βέβαια όποιον άλλο ενδιαφερθεί) να μείνουν έξω από το νέο διοικητικό σχήμα. Αν θέλουν οι ίδιοι να μπουν, δικαίωμά τους, αλλά δεν θέλω να πλανώνται σκιές πάνω από το Δήμο»!
Μπορείτε να διαβάσετε για τα όσα ακολούθησαν στη Γενική Συνέλευση και την ανάληψη της ομάδας από το δίδυμο Μπόμπος - Γκάμαρης εδώ.

Μπόμπος – Γκάμαρης αναλαμβάνουν τον Παναργειακό με «5ετές πλάνο για Α΄Εθνική»

DSC 6239
του Γιώργου Νικολόπουλου Αφού η Γενική Συνέλευση του Παναργειακού έκανε δεκτή την παραίτηση του Δ.Σ. που παραδέχτηκε την καταστροφική του ανοησία στο θέμα των Ιταλών και αφού στην αίθουσα υπήρχε απόλυτη βουβαμάρα
καθώς κανείς δεν ήθελε να συμμετάσχει σε νέο διοικητικό συμβούλιο, το ρόλο του «από μηχανής θεού» ανέλαβε ο Αγγελής Μπόμπος...
Ο γνωστός επιχειρηματίας ανέβηκε στο βήμα και ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει αναλαμβάνοντας με άλλους την ομάδα. Κάλεσε δίπλα του τον επιχειρηματία (εκ Πύργου αλλά με διεθνή δραστηριότητα) Γιώργο Γκάμαρη ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για να οργανώσει διοικητικά την ομάδα και να την φτάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ (όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μπόμπος)!
Η πρόταση για την ανάληψη της ομάδας είχε θετικότατη υποδοχή από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης που τις τελευταίες ημέρες είδαν την ομάδα να διαλύεται. Όπως ανέφερε ο Αγγελής Μπόμπος, με τον Γιώργο Γκάμαρη είναι συνέταιροι σε εταιρία στο Σουδάν. Παράλληλα, αυτό το καλοκαίρι, ο Γκάμαρης δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή μας έχοντας αναλάβει κλαμπ της παραλιακής.
Κατά την επί πολλά λεπτά αυτοπαρουσίασή του στα μέλη του Παναργειακού, ο κ. Γκάμαρης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του με το ποδόσφαιρο και γενικότερα με τον αθλητισμό. Η βασική του επαγγελματική απασχόληση είναι, όπως είπε, η συμμετοχή σε διαφημιστικό όμιλο εταιρειών. Εκτός από τη συμμετοχή του σε επιτελικό διοικητικό πόστο σε ομάδες (η συμμετοχή του στον Πανηλειακό, τον Ακράτητο, τον Ηρακλή κ.ά. ήταν επιτυχημένη) έχει ασχοληθεί οργανωτικά με μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (τσάμπιονς λιγκ, τελικός φάιναλ φορ μπάσκετ κ.ά.). Ο κ. Γκάμαρης παραδέχτηκε πως το νέο εγχείρημά του είναι δύσκολο καθώς είναι πρωτόγνωρο: «Για μένα είναι άγνωστο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο» είπε.
Οι επόμενες κινήσεις
Πλέον, ο Παναργειακός ενόψει του νέου πρωταθλήματος βρίσκεται στο μηδέν. Η παρουσία των Ιταλών ήταν καταστροφική, το έμψυχο δυναμικό είναι ελάχιστο, ο προπονητής ανύπαρκτος,. Η προετοιμασία έπρεπε να είχε αρχίσει... Όπως ειπώθηκε, στόχος είναι (και έχουν ήδη γίνει κινήσεις) να επιστρέψει ο Μπλένταρ Κόλα (που έμαθε την απόλυσή του από το ίντερνετ)...
Μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση, που θα γίνει μέσα στον Αύγουστο) και η οποία θα ορίσει το νέο Δ.Σ., τις επείγουσες ενέργειες (κυρίως στα μεταγραφικά) θα τις τρέξει μια πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή (Μπόμπος - προεδρεύων, Μπακοπάνος, Πιλικίγκος, Μποζιονέλος, Μουστόγιαννης). Ο Αγγελής Μπόμπος παράλληλα, θα ψάξει και για άλλους επιχειρηματίες που θα βοηθήσουν οικονομικά.
Γενικά, η Γενική Συνέλευση (αν και ξεκίνησε ιδιαίτερα βαριά, υπήρξαν και μικροεπεισόδια) τελείωσε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας. Ίσως αυτό να οφείλεται και στη δήλωση του κ. Μπόμπου: « Έχουμε πενταετές πλάνο για άνοδο στην Α' Εθνική».
(Διαβάστε πατώντας εδώ, ρεπορτάζ σχετικό με τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, την ιστορία με τους Ιταλούς, τις δηλώσεις Καμπόσου στη Γενική Συνέλευση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου