Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ



Μηχανήματα καθαρισμού που θα βοηθήσουν στην καθαριότητα της πόλης παρέλαβε σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εκ μέρους του Δήμου.

Πρόκειται για συνολικά 10 μηχανήματα (βενζινοκίνητα και χειροκίνητα) που παρέδωσε εταιρία μετά από διαγωνισμό και που θα αρχίσουν το έργο τους από αύριο κιόλας το πρωί στην πόλη του Ναυπλίου.

Ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος δεν δίστασε να οδηγήσει ένα από αυτά διαπιστώνοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνουν στον καθαρισμό των οδών και των πεζοδρομίων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ KAI BINTEO


 Μια πολύ όμορφη και καθ' όλα επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 8 Ιουλίου 2014, στον Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, που διοργάνωσε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ελευθέριος Μίχος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, μέσα στα πλαίσια του ποιμαντικού έργου της Ενορίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και περιελάμβανε ομιλία από τον από το Νευροχειρουργό Δρ Μάρκο Καρβέλα, Επιστημονικό Συνεργάτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ομιλία με θέμα: «Ένα ταξίδι στον εγκέφαλο ως πεμπτουσία της θείας δημιουργίας». Στην παρουσία του ο ομιλητής αναφέρθηκε με απλό και παραστατικό τρόπο καθώς και με γλαφυρό ύφος στις ανατομικές δομές όπως επίσης και στη λειτουργικότητα του εγκεφάλου στο σύνολό της ως υπέρτατο θείο δημιούργημα .
    
Μετά την ομιλία, η παραδοσιακή μικτή χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Λυκείου, υπό την δ/νση του κ. Γιάννη Χαβιαρλή, απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια και στην συνέχεια το ¨Εργαστήρι ελληνικού χορού¨, υπό την δ/νση του κ. Χρήστου Λεβέντη με πολλά παιδιά ,χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδα μας.
    Την εκδήλωση προλόγισε η καθηγήτρια κα. Έφη Δημοπούλου .
   Σημαντική ήταν επίσης η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, όπου με έντονο ενδιαφέρον παρακολούθησε την εκδήλωση και κατέκλυσε όλο το προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης,ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτριος Κωστούρος, ο δημοτικός  σύμβουλος Δ. Μπακέας  κ.α.Επίσης, ο υπουργός  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης και ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, απέστειλαν συγχαρητήριες επιστολές προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΝΟΔΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ



Η μικρή στην φωτογραφία απολαμβάνει τα καταπράσινα νερά της παραλίας Καραθώνας στο Ναύπλιο, Τρίτη 8 Ιουλίου 2014.

ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Λουόμενοι στην περιοχή της Νέας Κίου Αργολίδος ,καλύπτουν τα σώματά τους με τη μαύρη λάσπη, περιμένουν να στεγνώσει και υποστηρίζουν ότι έχουν δει σημαντική βελτίωση στην κατάσταση της υγείας τους, Τρίτη 8 ιουλίου 2014. Με την ελπίδα να θεραπευτούν από τις ρευματικές παθήσεις φθάνουν στη Νέα Κίο της Αργολίδας για λασπόλουτρα Έλληνες και ξένοι που επί χρόνια ταλαιπωρούνται. Τοπικοί φορείς αλλά και επισκέπτες υποστηρίζουν ότι η μαύρη λάσπη με την οποία καλύπτονται όσοι θέλουν να ανακουφιστούν από ρευματοπάθειες είναι ευεργετική. 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ


Οι χαρές δεν έχουν τελειωμό για την οικογένεια του Διομήδη, καθώς την Κυριακή ο διεθνής  παίκτης Κώστας Δεληγιάννης παντρεύτηκε την αγαπημένη του Σίσσυ Γκαμπέση. Ο γάμος τελέστηκε στον Ιερό ναό του  Αγίου  Νικολάου  Ναυπλίου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ευτυχίας. Φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού ταξίδεψαν από τη Βέροια προς το Ναύπλιο αρκετές μέρες πριν, προκειμένου να είναι κοντά στους νεόνυμφους, αλλά και για να γνωρίσουν τις ομορφιές της Αργολίδας. Το μυστήριο ΄τέλεσε ο μητροπολίτης Νεαπολέως (Θεσσαλονίκη) κ.Βαρνάβας

Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟ



Στα πλαίσια της 17ης  Έκθεσης Αγροτουρισμού το  Μουσικό Σχολείο Αργολίδας έδωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 6/7/2014 συναυλία  στο λιμάνι της Παλαιάς  Επιδαύρου. Το μουσικό ρεπερτόριο περιελάμβανε τραγούδια από την Σμύρνη-Μικρά Ασιά και Ρεμπετικά. Συμμετείχαν η ορχήστρα και η χορωδία της παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

 Παράσταση  έδωσαν οι  μαθητές  του τμήματος μονοφωνίας του Ωδείου της Αγγελικής Μαυρούλης στο πολιτιστικό χώρο του Φουγάρου. Οι μαθητές μάγεψαν το κοινό  με τις ερμηνείες  τους ,τόσο στις Μονωδίες όσο και στο Φωνητικό Ensemble. Οι μαθητές ερμήνευσαν τραγούδια Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών σε μουσική διδασκαλία της Μαρίας Γκαμπριέλλα Καππελλέτι.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ DIOMIDIS CUP


Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού  Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε  στο Άργος η τελετή έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος παμπαίδων-DIOMIDIS CUP που θα φιλοξενηθεί στην Αργολίδα το διάστημα 6-11 Ιουλίου.
Το τελετουργικό ξεκίνησε με την παρέλαση των 21 ομάδων από την πλατεία του Αγίου Πέτρου μέχρι τους στρατώνες του Καποδίστρια.
Στην συνέχεια μετά την είσοδο και την παράταξη των ομάδων στο χώρο των στρατώνων ακολούθησε χαιρετισμός από τους:
Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Αδριανό, Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσο Χειβιδόπουλο, Δήμαρχο Άργους- Μυκηνων κ. Δημήτρη Καμπόσο, βουλευτή Αργολίδας κ. Δημήτρη Κοδέλα, πρόεδρο της ΕΑΠ/ΟΧΕ κα Κυριακή Μπακουλοπούλου, πρόεδρο του Διομήδη Άργους κ. Κώστα Βλαχοσπύρο και τον Πρόεδρο των δεσμών αίματος. κ. Δημήτρη Σελλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου