Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

Ο διευθυντής της Γεωργικής  υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος Νίκος Δήμου δείχνει τα προϊόντα που συνέλεξαν από την Λαϊκή αγορά Ναυπλίου για να γίνει έλεγχος για  υπολείμματα  από φυτοφάρμακα. Τα φρούτα και τα λαχανικά θα σταλθούν στην Αθήνα στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για να εγχαραχτούν από ειδικούς για την ποσότητα φυτοφαρμάκων που έχουν δεχθεί και αν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πωληθούν στο κοινό. Αν τα δείγματα βγουν θετικά τότε θα δοθούν μεγάλα χρηματικά πρόστιμα στους αγρότες.

ΑΜΠΕΛΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ

Ο αγρότης Σωτήρης Λιμνιάτης δείχνει την τεράστια κληματαριά μέσα στο σπίτι του, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013. Την εκπληκτική αυτή εικόνα αντικρίζει κανείς όταν επισκεφθεί το σπίτι του 70χρονου Σωτήρη Λιμνιάτη στο Αργος της Αργολίδας. Μια απίστευτη ποσότητα σταφυλιών, 600 κιλά και παραπάνω, κρέμεται πάνω από το κεφάλι του παραγωγού στην αυλή του σπιτιού του, ενώ το πραγματικά απίστευτο ειναι πως όλα αυτά τα σταφύλια προέρχονται από μια και μοναδική ρίζα κλήματος. Από μια αρχαία ποικιλία σταφυλιών, που αναφέρεται συχνά σε αρχαία κείμενα, κυρίως από τον Έλληνα περιηγητή και γεωγράφο Παυσανία και έχει συνδεθεί με μια κατηγορία ποικιλιών που ονομάζονται γενικότερα Φιλέρια, ο Σωτήρης Λιμνιάτης πήρε βλαστό και φύτεψε το κλήμα του το 1963.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων μελών της Ο.Ε.Β.Ε. Αργολίδας. Στην σύσκεψη παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και ο γενικός γραμματέας Νίκος Σκορίνης και συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πριν την έναρξη των εργασιών κράτησαν ένα λεπτό σιγής για τον πρόεδρο των ηλεκτρολόγων Αργολίδος Θ. Κρεμύδα ο

οποίος το χειμώνα πέθανε ξαφνικά από ανακοπή της καρδιάς μέσα στην αίθουσα του Βουλευτικού σε ημερίδα του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου