Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Μόλις πέσει η «σκόνη» των συλλήψεων και των «τηλε-δικαστηρίων» για τη Χρυσή Αυγή η Ελλάδα δεν θα έχει κερδίσει τίποτα – Οι πολιτικές διώξεις θα ηρωποιήσουν την οργάνωση του Ν. Μιχαλολιάκου και δεν θα εκκαθαρίσουν τον κόπρο του Αυγεία

28/09/13 - 12:24
Το πολιτικό σύστημα καταρρέει… Η σπασμωδική κίνηση της δικαιοσύνης, η οποία είναι εμφανές ότι ενεργεί υπό τις εντολές της πολιτικής της ηγεσίας, να συλλάβει τον αρχηγό και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα αποδειχθεί ιστορικό ατόπημα. Εσπευσμένα και σπαμωδικά μέτρα είναι ενέργειες όχι μόνο άστοχες και αστόχαστες.
Το να συλλαμβάνεις πολιτικά πρόσωπα, εκλεγμένα στην Ελληνική Βουλή από τον λαό, χαρακτηρίζοντας τα ως μέλη εγληματικής οργάνωσης, μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ για το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Η Χρυσή Αυγή μπορεί εύκολα να πολιτικοποιήσει τις διώξεις που έχει υποστεί, όταν μάλιστα δεν έχει υπάρξει κανένα ιστορικό προηγούμενο.
Μόλις πέσει η σκόνη των συλλήψεων και των «τηλε-δικαστηρίων» η Ελλάδα δεν θα έχει κερδίσει τίποτα. Δεν θα έχει γίνει δημοκρατικότερη, δεν θα έχει ανακάμψει η οικονομία, δεν θα έχει εκκαθαριστεί το διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα και δεν θα έχει αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή.  Με άλλα λόγια, η Χρυσή Αυγή δεν θα αποτελέσει παρελθόν και δεν θα έχει αλλάξει την ιστορική πορεία της χώρας προς την καταστροφή.
Οι χαρακτηρισμοί ναζιστική/φασιστική οργάνωση που «εκτοξεύονται» από διάφορες κατευθύνσεις καλύπτει τις εκνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται. Είναι εμφανές ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο, αναζητώντας τρόπους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και επιχειρημάτων νομιμοποίησης του.
Με αρωγό την Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία, και έχοντας φροντίσει προηγουμένως να βγάλει από τη μέση τα στελέχη που «εμπόδιζαν» το στόχο της απεμπόλισης της Χρυσής Αυγής από το σύστημα, το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να στοχοποιήσει την οργάνωση του Ν. Μιχαλολιάκου και να βρει τους αποδιοπομπαίους τράγους των δεινών των Μνημονίων.
Είναι εμφανές ότι οι κινήσεις αυτές κινδυνεύουν να ηρωποιήσουν πολιτικά μια εγκληματική οργάνωση. Μια οργάνωση που έδρασε ξεπερνώντας πολλάκις τα όρια της νομιμότητας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν υπεύθυνη για την οικονομικοκοινωνική απαξίωση της Ελλάδας.
Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο θόρυβος, ο οποίος θυμίζει μάλιστα το success story της εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη», μετά από δεκαετίες αδράνειας ή/και στρουθοκαμηλισμού από τις ηγεσίες της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας. Και ως δια μαγείας, στοιχεία, αποδείξεις και μαρτυρίες ξετύλιξαν το κουβάρι της οργάνωσης, όπως άλλωστε γίνεται και τώρα με τη Χρυσή Αυγή.
Σε μία εποχή που τα σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος και του πολιτικού εκβιασμού (για χάρη της κομματικής πειθαρχίας) βυθίζουν ακόμη περισσότερο το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, είναι τουλάχιστον γελοίο η Δικαιοσύνη να δρα επιλεκτικά για να πατάξει μόνο τα αντιδημοκρατικά «σταγονίδια», την ώρα που οι δημοκρατικές διαδικασίες στο κατ’ εξοχήν νομοθετικό όργανο του πολιτεύματος μας έχουν καταλυθεί με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα αν θέλει να "σβήσει" τα ναζιστικά "σταγονίδια" ίσως θα πρέπει να σκεφτεί να ενεργήσει για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και όχι να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη με "επικοινωνιακά πυροτεχνήματα". Η όποια λήψη αποφάσεων από την υπεύθυνη πολιτική ηγεσία αποτελεί τη "λυδία λίθο" όπου θα δοκιμαστεί η ευνομία, η δικαιοσύνη και η δημοκρατία.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου