Τετάρτη 3 Απριλίου 2013


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Έγιναν  σήμερα  τα  παιχνίδια  για  την  ημιτελική  φάση  του  κυπέλλου  Αργολίδας.
ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ    0-2
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ         


MEIΩΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΣΤΑ ΙΡΙΑ


Καινούριες χρήσεις και νέες αγορές καταφέρνει και βρίσκει η αγκινάρα, η κατανάλωση της οποίας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα τόσο σε νωπή, όσο και σε κατεψυγμένη μορφή.
Επειδή πρόκειται για προϊόν που αφενός δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης και αφετέρου έχει υψηλή τιμή, η επιτυχία του κρίνεται στις δυνατότητες επέκτασης σε νέες χρήσεις. Έτσι, η αγκινάρα βρίσκει πλέον πρόσφορο έδαφος στην παρασκευή φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων. Είναι γνωστό άλλωστε πως η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες A, B, C, ασβέστιο, φώσφορο και κυναρίνη.
Επιπλέον, μια ακόμη αγορά ανοίγεται στην αγκινάρα από τα φύλλα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφή στα ζώα που εκτρέφονται κυρίως για την παραγωγή γάλακτος, ενώ στην Ιταλία χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή λικέρ.
Βέβαια η κύρια χρήση της παραμένει οικιακή, έχοντας ωστόσο και πάλι καταφέρει να διαφοροποιηθεί μπαίνοντας στην gourmet κουζίνα. Από την άλλη, η επεξεργασία που υφίσταται τα τελευταία χρόνια τής έχει δώσει «χώρο» στο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου