Πέμπτη 25 Απριλίου 2013


Πολύχρωμο το Πάσχα στο Ναύπλιο


 Χρώματα και αρώματα θα πλημμυρίσει το Ναύπλιο ενόψει των εορτών του Πάσχα. Ο δήμαρχος Δ.Κωστούρος έχει βαλθεί να δώσει στην πόλη αυτό που της λείπει, το χρώμα αλλά και το άρωμα της άνοιξης και έτσι επισκέπτες άλλα και κάτοικοι θα ζήσουν αυτές τις μέρες μια πολύχρωμη κατανυκτική ατμόσφαιρα.
Από το πρωί συνεργεία του δήμου με πυρετώδεις ρυθμούς, εργάζονται στα πάρκα και όλους τους χώρους πρασίνου της πόλης, φυτεύοντας πολύχρωμα λουλούδια, δίνοντας έτσι χρώμα και άρωμα άνοιξης στην παλιά πόλη.
Επίσης για πρώτη φορά φέτος τα μπαλκόνια των παλιών αρχοντικών στο Ναύπλιο έχουν στολιστεί με  κόκκινα λάβαρα προσθέτοντας στο Ναύπλιο μια έντονη πινελιά από την Ενετική ατμόσφαιρα.

ΝΑΥΠΛΙΟ ΔΙΑΛΕΞΗ: «Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ: Η ΜΥΘΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΡΗΝΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»


Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιον (Αίθουσα διαλέξεων «Οικογενείας Νίκου Μαζαράκη»), πραγματοποίησε διάλεξη η Νίκη Τσιρώνη, Βυζαντινολόγος, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και ερευνήτρια στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Washington, D.C.), Πανεπιστήμιο Harvard. Θέμα της ομιλίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Events Series 2013 του Κέντρου μας, ήταν: «Ω γλυκύ μου έαρ: η μυθική πραγματικότητα του Θρήνου της Θεοτόκου»

Εκτεταμένοι έλεγχοι στις αγορές της Αργολίδας


Εντείνονται ενόψει των εορτών οι έλεγχοι για υπολείμματα φυτοφαρμάκων από τους γεωπόνους της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Έτσι χθες Τετάρτη κλιμάκια γεωπόνων βρέθηκαν στις λαϊκές του Άργους και του Ναυπλίου και διενήργησαν ελέγχους σε μαρούλια, αρακά κτλ. αλλά και εσπεριδοειδή. Το θετικό σύμφωνα με τον κ. Δ. Δήμου γεωπόνο του αρμόδιου τμήματος είναι ότι υπάρχει σαφής μείωση των υπολειμμάτων που βρίσκονται μετά τους ελέγχους, κάτι που δείχνει ότι οι παραγωγοί συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των γεωπόνων.

«ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ»


Το τμήμα θεατρικών σπουδών της σχολής καλών τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  οργάνωσε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, 7.00 μ.μ. στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο. εκδήλωση με θέμα: «ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ»

Στις αρχές του 20 αιώνα η φυματίωση ήταν πραγματική μάστιγα. Δεν υπήρχε αποτελεσματική θεραπεία, οι ασθενείς νοσηλεύονταν σε σανατόρια και οι περισσότεροι έχαναν τη ζωή τους σε μικρή ηλικία. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αναδύονται θέματα που αφορούν τη ζωή όπως, ο έρωτας και ο θάνατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου