Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΑΙΔΙΑ ΦΥΤΕΨΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ




Παιδιά από σχολεία της πόλης Ναυπλίου  την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, φύτεψαν λουλούδια σε διάφορα σημεία της πόλης στα πλαίσια της καμπάνιας του Δήμου Ναυπλιέων για μία καλύτερη πόλη για μία καλύτερη Πασχαλιά μιας  και φέτος η   Πρωτομαγιά πέφτει την Μεγάλη Εβδομάδα .

ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΡΟΕΙΝΟΥ


Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλαν παιδιά από σχολείο Νέου Ροεινού του Δήμου Ναυπλιέων την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 στην Πυροσβεστική Ναυπλίου και το Δημαρχείο Ναυπλιέων. Ένα έθιμο που έρχεται από τα παλιά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Την όλη ετοιμασία είχε η ενορία της Αγίας Μαρίνας Ροεινού και ο εφημέριος της Πατέρας Χρήστος Ιωαννίδης. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως χαρακτηριστικά  είπε η πρεσβυτέρα Δήμητρα Κυπραίου. Τα παιδιά μέσα από την δημιουργία μαθαίνουν για την θρησκευτική  παράδοση ,τα έθιμα  αλλά κυρίως το λόγο του Κυρίου, τόνισε ο Ιερέας πατέρας Χρήστος Ιωαννίδης.  

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, ΠΑΛΑΜΗΔΙ ΚΑΙ ...ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Περίπου δυο χρόνια απουσίας από τους χειμερινούς χώρους και τα θέατρα, ήταν μια καλή αφορμή για τον Φίλιππο Πλιάτσικα να ξαναδεί τα τραγούδια του κάτω από το φως της Πανσελήνου και με φόντο το Παλαμηδι και το Ναυπλιώτικο κοινό που γέμισε την πλατεία Συντάγματος. Υπάρχει ανάγκη για επαναπροσδιορισμό σ’ αυτές τις εποχές, ακόμα και σε τραγούδια που υπάρχουν μέσα στο χρόνο για πάνω από 2 δεκαετίες.. Η μπάντα αποτελείται από 4 σολίστες μουσικούς. Στα τύμπανα και τα κρουστά ο Αλέξης Αποστολάκης, ακουστικό μπάσο Μιχάλης Καλκάνης, πιάνο Γιώργος θεοδωρόπουλος, βιολί Μιχάλης Βρέττας . Είναι η καλύτερη παρέα γι αυτό το μουσικό ταξίδι και τον επαναπροσδιορισμό. Όσο ζωτική είναι η ανάγκη μας για συνευρέσης (στις οποίες ο Φίλιππος στάθηκε τυχερός, με τις ουσιαστικές συνεργασίες που έκανε κι εξακολουθεί να κάνει) άλλο τόσο ζωτική είναι και η ανάγκη μας, να ξαναβρούμε τα δικά μας πιο προσωπικά ζητούμενα. Με οδηγό λοιπόν αυτές τις ανάγκες, τις αφορμές και τις ελπίδες, ταξιδεύει σε κάποιους επιλεγμένους χώρους της χώρας, με βασικό στόχο να υπάρχει ψυχική ανάταση, πάνω και κάτω απ τη σκηνή και να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι …γίνεται κι αλλιώς….

Καθαρισμός της Ακροναυπλίας από την Πυροσβεστική Ναυπλίου και Βίντεο


Με την συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου έγινε σήμερα στην περιοχή της Ακροναυπλίας καθαρισμός ενόψει των εορτών του Πάσχα. Η επιχείρηση οργανώθηκε σε συνεργασία με τον δήμο Ναυπλιέων  και κρίθηκε απαραίτητη η συμμετοχή της πυροσβεστικής καθώς στα σημεία αυτά δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση από συνεργεία του δήμου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 10 άνδρες της πυροσβεστικής ενώ χρειάστηκε να κατεβούν με σχοινιά τα τείχη της Ακροναυπλίας. Την επιχείρηση επέβλεπε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου Γ. Δελογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου