Σάββατο 20 Απριλίου 2013


Μυκηναϊκές Γέφυρες της Αργολίδας

Γέφυρα Καζάρμας.γύρω στο 1300 π.Χ
Του Γιάννη Δημάκη

  Οι αρχαιότερες γέφυρες της Ευρώπης και ίσως του κόσμου σώζονται στην Αργολίδα. Πρόκειται για Μυκηναϊκές κατασκευές 3.400 ετών χτισμένες με κυκλώπειους ογκόλιθους. Έχουν εντοπιστεί 17 γέφυρες. Οι περισσότερες καταστράφηκαν από εγκατάλειψη και ανθρωπογενείς παράγοντες όπως οι μπουλντόζες των νεοελλήνων για έργα οδοποιίας. 

Μεγάλη Παρασκευή στην Ύδρα με... θαλασσινό Επιτάφιο

"...Τις ημέρες του Πάσχα σε τούτο το νησί αναβιώνουν ήθη και έθιμα μοναδικά που είναι στενά δεμένα με τη θάλασσα. Από ήσυχο νησί το χειμώνα, μεταμορφώνεται σε κοσμοπολίτικο, καθώς πολλοί είναι πια οι θαυμαστές της που έρχονται εδώ για να ζήσουν ένα αλλιώτικο Πάσχα.
Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής η περιφορά του Επιταφίου μέσα στα δρομάκια αλλά στην παραλία είναι μια αλησμόνητη εμπειρία.

Εθελοντικός καθαρισμός στην Αρχαία Επίδαυρο

  Όλοι μαζί ως ευαίσθητοι πολίτες παίρνουμε την καθαριότητα στα χέρια μας, την Δευτέρα 22, Τρίτη 23 Απριλίου και τη Μ. Δευτέρα 29/4/13 και ώρα 9 π.μ. Πλατεία Δημαρχείου. 

Θα τρελαθούμε τελείως - Δια νόμου απαγορευμένη η χρονολόγηση της Πυραμίδας του Ελληνικού στην Αργολίδα (βίντεο)

 Απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΤ3 “Αληθινά σενάρια”,όπου οι κάτοικοι και φορείς αποκαλύπτουν πως απαγορεύτηκε επίσημα και δια νόμου(!!) η χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού Αργολίδας, καθώς και η ενασχόλησή τους με το θέμα!!!

40 χρόνια Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

 Τα 40 του χρόνια κλείνει το 2014 το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» (ΠΛΙ) που εδρεύει στο Ναύπλιο. Οι συλλογές του Ιδρύματος αριθμούν σήμερα πάνω από 30.000 αντικείμενα, που καλύπτουν όλους τους κλάδους που αφορούν στο νεότερο ελληνικό πολιτισμό. Σταθμός στην ιστορία του ήταν το 1981, έτος κατά το οποίο τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο του Μουσείου της Χρονιάς (EMYA) για την έκθεση «Παραγωγή, επεξεργασία και εφαρμογή των φυσικών υφαντικών υλών στην Ελλάδα».

Άρωμα Ευρώπης Για Τον Ανδρέα Δελή του ATHLISIS TENNIS CLUB

 Σε ένα ακόμα τουρνουά εκτός συνόρων συμμετέχει ο αθλητής του ομίλου Athlisis tennis club Ανδρέας Δελής, που διοργανώνεται στην Λάρνακα από 20 μέχρι 28 Απριλίου 2013. Το τουρνουά εντάσσεται στο καλεντάρι της Tennis Europe και είναι κατηγορίας 3 για παδιά κάτω των 16 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου