Πέμπτη 25 Απριλίου 2013


"ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ"

E-mail Εκτύπωση PDF
1Είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, αδερφού του απαχθέντος Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου. Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης επισκέφθηκε τον Πατριάρχη των Συρο-Ιακωβιτών προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι δυο Πατριάρχες εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός πως παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, οι Μητροπολίτες δεν έχουν απελευθερωθεί και καλούν την διεθνή κοινότητα να εντείνει τις πιέσεις της ώστε να υπάρξει αίσια έκβαση.
Περισσότερα...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

E-mail Εκτύπωση PDF
1Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις απαγωγές των Μητροπολιτών στη Συρία και παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Εκτός από την απερίγραπτη ανθρωπιστική τραγωδία που πλήττει την Συρία, με δεκάδες χειλάδες νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, συνέβη και  η απαγωγή των Ελληνορθόδοξων Μητροπολιτών Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγόριου Yohanna Ibrahim.
Περισσότερα...



ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

E-mail Εκτύπωση PDF
1Η Γαλλία ζήτησε σήμερα να απελευθερωθούν "αμέσως" οι δύο ορθόδοξοι μητροπολίτες που απήχθησαν τη Δευτέρα στο Καφάρ Ντάελ, κοντά στο Χαλέπι, ενώ πραγματοποιούσαν μια ανθρωπιστική επιχείρηση, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών.
"Η Γαλλία καταδικάζει αυστηρά την απαγωγή των δύο επισκόπων κοντά στο Χαλέπι, η οποία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ζητεί να απελευθερωθούν αμέσως και εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τις χριστιανικές κοινότητες που πρέπει να μπορούν να ζουν με ειρήνη σε μια Συρία η οποία σέβεται όλες τις συνιστώσες της", δήλωσε ο Φιλίπ Λαλιό, εκπρόσωπος του Κε ντ' Ορσέ, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου