Τρίτη 23 Απριλίου 2013


Βιβλιοπαρουσίαση: "Η μυρωδιά της μπιζουτιέρας"

 "Η μυρωδιά της μπιζουτιέρας" είναι ο τίτλος του βιβλίου του Φώντα Α. Σταυρόπουλου που θα παρουσιαστεί την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2013 στο Βουλευτικό, στις 11:30 το πρωί.

 

Τα Δίδυμα και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

 Το χωριό Δίδυμα του Νομού Αργολίδας βρίσκεται στο κέντρο μιας μικρής πεδιάδας , που περιβάλλεται από ψηλά βουνά προς το βορρά και από χαμηλότερα προς το νότο . Με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης εντυπωσιάζετε από ένα τεράστιο κοίλωμα που βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού βορειοδυτικά του χωριού και που οι ντόπιοι ονομάζουν Μεγάλη Σπηλιά. Το κοίλωμα αυτό, όπως και ένα άλλο μικρότερο, η Μικρή Σπηλιά, που ανοίγεται στην επιφάνεια του εδάφους με αποτέλεσμα να μη γίνεται ορατό αμέσως , προήλθαν από καθίζηση του εδάφους. Στον τόπο αυτό τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης ζωής παρουσίας χρονολογούνται από την Ύστερη Νεολιθική Εποχή (4.000-2.800 π.Χ.).  

Με επιτυχία συνεχίζεται το 2ου Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής - Δημιουργικής Έκφρασης

 Το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής & Δημιουργικής Έκφρασης Δήμου Άργους – Μυκηνών, διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών σε συνεργασία με τις Σχολικές Δραστηριότητες ΔΔΕ Αργολίδας. 

 

Διαδραστική Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ για τον Σχολικό Εκφοβισμό στο Ναύπλιο























 Πιστεύοντας σε γέφυρες συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και ο σύλλογος Θεατροδρόμιο την Τρίτη 23 Απριλίου στο Τριανόν  διοργανώνουμε μια Διαδραστική Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ για  τον Σχολικό Εκφοβισμό. 

 

Συνέντευξη τύπου και ομιλία από τον συντονιστή του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Νίκο Μανιό στο Άργος

 Την Δευτέρα 22 Απριλίου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αργολίδας με επικεφαλής τον Νίκο Μανιό, συντονιστή του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ και τον βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα, επισκέφθηκε τις δημόσιες δομές Υγείας της περιοχής μας και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται. 

Προβολή του ντοκιμαντέρ ¨Κρέας - Ο Πόλεμος των πηρουνιών" από την Πύλη Πολιτισμού

 Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου διοργανώνει την προβολή του Ντοκιμαντέρ ¨Κρέας - Ο Πόλεμος των πηρουνιών" του σκηνοθέτη Γιάννη Μισσουρίδη. Το ντοκιμαντέρ είναι από τη σειρά ¨Οικολογικά Ημερολόγια" παραγωγή της ΕΡΤ και παρουσιάζει την αναζήτηση της υγιεινής διατροφής ενός πατέρα τριών παιδιών.

Παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά στο βιβλιοπωλείο "Ηλιογραφία"

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με το "Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα" (βίντεο)

Η πιο δημοφιλής σειρά βιβλίων - ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ - έγινε εκδήλωση την Κυριακή 21 Απριλίου, στο χώρο της Παιδικής - Νεανικής Βιβλιοθήκης Δήμου Άργους Μυκηνών, που λειτουργεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ., με τη βοήθεια και τη συνεργασία των εκδόσεων Ψυχογιός. 

Σε 9 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο εξαγωγέας από το Κίατο για τα εικονικά τιμολόγια

 Την 13η Δεκεμβρίου 2011 ο «μεγαλοεξαγωγέας» Φ.Β. από το Κιάτο καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 12 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου για λήψη ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ συνολικής αξίας 3.900.000 ? κατά τα έτη 2003 και 2004. Την Δευτέρα 8 Απριλίου ολοκληρώθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου, η διαδικασία της εκδίκασης της έφεσης για την ανωτέρω υπόθεση.Την Δευτέρα 22 Απριλίου καταδικάσθηκε εκ νέου (σε δεύτερο βαθμό) σε κάθειρξη 9 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου για λήψη ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ συνολικής αξίας 3.900.000 ? κατά τα έτη 2003 και 2004.

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου σε παγκόσμια πρώτη στο Άργος


















Στο Αρχαίο Θέατρο Άργους, θα παρουσιάσει ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση την καινούργια του δουλειά!!! Αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για τον τόπο μας και την πόλη του Άργους.

Ημερίδα από τον Σύλλογο Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άργους

  Στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης των μηχανικών που εργάζονται με GNSS δέκτες την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 θα πραγματοποιηθούν 2 εκδηλώσεις με τίτλο «Σύγχρονοι τρόποι εργασίας με τη χρήση δικτύων μόνιμων σταθμών αναφοράς» στο Άργος και στην Πτολεμαΐδα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άργους και την εταιρία CONMET αντίστοιχα.

Έφοδοι του ΣΔΟΕ από το Κρανίδι μέχρι τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους

 Εντολή στο ΣΔΟΕ να ερευνήσει στοιχεία που αφορούν σε εξωχώριες (off-shore) εταιρείες στις Βρετανικές Παρθένους νήσους, που έχουν δραστηριότητα στην Ελλάδα, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε επιτόπιες επισκέψεις -όπου ήταν δυνατόν- και συγκεντρώνει πληροφορίες, προκειμένου να προχωρήσει στον εντοπισμό όσων κρύβονται πίσω από τις εταιρίες αυτές.

Νέο Διοικητικο Συμβουλίο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

 Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου- αλλά και αντιπροσώπων στα παραπάνω όργανα, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

Για το Δ.Σ. εκλέχτηκαν οι:

«Θάνατος και Ανάστασις˙ πορεία και συμβολισμοί της Μ. Εβδομάδας» απο τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας

 Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας σας καλεί σε εκδήλωση με θέμα: «Θάνατος και Ανάστασις˙ πορεία και συμβολισμοί της Μ. Εβδομάδας» το Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 (Σάββατο του Λαζάρου), στις 7 το βράδυ στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου