Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΡΟΕΙΝΟΥ KAI BINTEO


Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλαν παιδιά από σχολείο Νέου Ροεινού του Δήμου Ναυπλιέων την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 στην Πυροσβεστική Ναυπλίου και το Δημαρχείο Ναυπλιέων. Ένα έθιμο που έρχεται από τα παλιά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Την όλη ετοιμασία είχε η ενορία της Αγίας Μαρίνας Ροεινού και ο εφημέριος της Πατέρας Χρήστος Ιωαννίδης. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως χαρακτηριστικά  είπε η πρεσβυτέρα Δήμητρα Κυπραίου. Τα παιδιά μέσα από την δημιουργία μαθαίνουν για την θρησκευτική  παράδοση ,τα έθιμα  αλλά κυρίως το λόγο του Κυρίου, τόνισε ο Ιερέας πατέρας Χρήστος Ιωαννίδης.  

ΖΩΟΠΑΖΑΡΟ ΣΤΟ ΆΡΓΟΣ


Πραγματοποιήθηκε το ζωοπάζαρο στην περιοχή Πειρούνη στην πόλη του Άργους. Παραμονές του Πάσχα κάθε χρόνο πωλούνται ζωντανά αρνιά και κατσίκια από παραγωγούς αλλά και εμπόρους της περιοχής. Παλιότερα τα ζώα ήταν πάρα πολλά που πωλούνταν και αγοράζονταν στο παζάρι, όπως κότες και πάπιες, γουρουνάκια, πρόβατα και κατσίκια κ.α.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ FINAL SIX ΣΤΟ HANDBALL


Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 10.30 το πρωί, στο φουαγιέ του Δ.Α.Κ. Άργους (Γραφεία Γηπέδου Άργους), θα γίνει η συνέντευξη τύπου για την Τελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κου Τάσσου Χειβιδόπουλου, φορέων της Δημοτικής Αρχής Δήμου Άργους - Μυκηνών, των αρχηγών των αποστολών των ομάδων και των υπευθύνων διοργανωτών από την ομάδα του Διομήδη. 

ΝΑΥΠΛΙΟ ΔΥΟ ΧΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΕΤΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


Λουόμενοι  κοιτάνε τις δύο χελώνες καρέτα καρέτα που μόλις έβγαλε στην ακτή ο ναυαγοσώστης της παραλίας Καραθώνα  την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013. Οι χελώνες έφεραν τραύματα στο καβούκι τους . Το τελευταίο διάστημα μέσα σε λίγες ημέρες έχουν βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος πάρα πολλές χελώνες  ψόφιες . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου