Δευτέρα 22 Απριλίου 2013


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση από τις επιπτώσεις των αντικοινωνικών μέτρων, ενώ η συγκυβέρνηση, επιδίδεται σε μια ανηλεή επίθεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση. Η προάσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η σωτηρία δεκάδων Νοσοκομείων από την πολιτική των συγχωνεύσεων – καταργήσεων πρέπει να γίνει πρωταρχικό μέλημα των κινημάτων, των πολιτών και κάθε συλλογικότητας. Η συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση τους δικαιώματος στην υγεία σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διεκδικεί ένα νέο αναβαθμισμένο, καλά στελεχωμένο, δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση.

ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΙΑΣ ΣΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ


Πολύχρωμες κάμπιες τρώνε φύλλα από δένδρα στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, την Δευτέρα22 Απριλίου 2013, μετά από μερικές ημέρες οι κάμπιες αυτές θα μεταμορφωθούν σε πεταλούδες μέσα από μία εκπληκτική διαδικασία της φύσης. Η πεταλούδα είναι έντομο της Τάξης των Λεπιδόπτερων και ανήκει σε μία από τις υπεροικογένειες των Hesperioidea (Εσπερίες) ή των Papilionoidea (όλες οι άλλες πεταλούδες). Οι πεταλούδες ανήκουν στο φύλο των αρθρόποδων και την τάξη των εντόμων. Τα είδη τους υπερβαίνουν τον αριθμό των 100.000 σε όλο τον κόσμο.

TO ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑRMONIA MUNDI ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


To νέο μουσικό σχήμα Αrmonia Mundi  διοργάνωσε  συναυλία Μουσικής Δωματίου στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο την Κυριακή 21 Απρίλη 2013. Το πρόγραμμα περιλάμβανε  άριες καθώς και έργα για βιολοντσέλο και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ.  Παρουσιάστηκαν  έργα συνθετών όπως οι  A.Vivaldi, J. S. Bach, A.Scarlatti, G.F. Handel, G. Caccini, M.A. Cesti, G. Pergolesi, L. Bocherini, B. Marcello, Α. Caldara, G.Giordani κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου