Δευτέρα 22 Απριλίου 2013


Έχει χαθεί ή όχι κάθε ευκαιρία...στην Ελλάδα της κρίσης;

 Άρθρο του
Δημήτρη Σκούφη

Χωρίς αμφιβολία πολλοί -μεταξύ των οποίων και ο γράφων- διέβλεπαν στην αρχή της κρίσης ότι πίσω από τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε ως χώρα θα είχαμε και μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε ριζικά - εννοείται προς το καλύτερο- όλα όσα είχαν δομηθεί λάθος δεκαετίες ολόκληρες πριν. 

«Στέλναμε στο μέλλον το λογαριασμό»


Άρθρο
Γιάννη Μανιάτη
γραμματέα της κ.ο. του ΠΑΣΟΚ
στην εφημερίδα Έθνος του Σαββάτου

 Η ώρα της αλήθειας έρχεται, όταν όλοι οι υπόλοιποι τρόποι διαχείρισης μιας κατάστασης έχουν αποτύχει. Οφείλουμε έντιμα και μπροστά στον κοινωνικό και ιστορικό καθρέπτη μας, να κάνουμε μια σοβαρή παραδοχή. Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής της χώρας και συμπαρασύρει όλη την κοινωνία και την οικονομία. Γιατί είναι ένα κράτος που διαχρονικά χτίστηκε πάνω σε μια «φεουδαρχική αντίληψη» ιδιοκτησίας, νομής και προσόδου. Το κράτος αντιμετωπίστηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις ως το «χρυσόμαλλο δέρας» που έλυνε όλα τα προβλήματα, με πρώτο το πρόβλημα της νίκης στις «επόμενες εκλογές». 

«Μαθήματα ζωής»

 Την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε η 1η εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος «Μαθήματα Ζωής», που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου, 7ου Δημοτικών Σχολείων Άργους, στο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άργους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου