Τρίτη 23 Απριλίου 2013


ΑΙΣΙΑ ΕΚΒΑΣΗ: ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ!

E-mail Εκτύπωση PDF
1Όπως μετέδωσε, πριν από λίγο, το Αραβικό Πρακτορείο "Αλ αραμπίγια", οι απαγωγείς άφησαν ελεύθερους τον Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο και τον Συροορθόδο Επίσκοπο Ιωάννη.

Αλλά και το πρακτορείο Reuters που επικαλείται πηγές από το Πατριαρχείο Αντιοχείας επιβεβαιώνει την είδηση.

Διαβάστε το χρονικό της απελευθέρωσης τους...
Περισσότερα...

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ;

E-mail Εκτύπωση PDF
.Φόβους ότι η απαγωγή των δύο Ιεραρχών έχει βαθύτερες προεκτάσεις και ενδεχομένως, ιδιαίτερα σκοτεινά κίνητρα εκφράζονται τις τελευταίες ώρες από ανθρώπους που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας.

Το τελευταίο διάστημα, οι Χριστιανοί δέχονται συνεχώς επιθέσεις από ακραία μουσουλμανικά στοιχεία και άλλες ομάδες που δρουν στην περιοχή, με απώτερο στόχο την εξάλειψη της χριστιανικής παρουσίας.
Περισσότερα...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΑΧΘΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΕΠΙΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ

E-mail Εκτύπωση PDF
.Ο Ελληνοορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας, Παύλος και ο Συροορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Γιοχάν Ιμπραήμ, απήχθησαν χθες Δευτέρα στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία από ένοπλους αντάρτες.

Το προφίλ του Μητροπολίτη

Ο μητροπολίτης Χαλεπίου έχει πάρει πτυχίο από το Πολυτεχνείο του Πανεπιστημίου Τισρίν, που βρίσκεται στη Λαοδικεία.Σπούδασε στη συνέχεια Θεολογία στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ και κατόπιν εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο αντικείμενο της Λειτουργικής.
Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF
1Ο Πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Μακαριότατο Ιωάννη, εξέφρασε την συμπαράστασή του στις δύσκολες αυτές ώρες της απαγωγής του αδελφού του και του Μητροπολίτη Yohanna Ibrahim, καθώς και την ανησυχία του για την τύχη των συνοδών τους. Ακόμα, γνωστοποίησε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να συμβάλει με κάθε τρόπο στην επίλυση του προβλήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες που πυροδοτούν διαθρησκευτικές εντάσεις σε μια εύφλεκτη περιοχή. 
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου