Παρασκευή 19 Απριλίου 2013


Κάποιες σκέψεις για το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου

 Του Γιάννη Γαλανόπουλου

 Ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες , στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου τα έργα ανάπλασης. Μετά από ένα χρόνο (κάλλιο αργά παρά ποτέ..) η ανάδοχος εταιρεία τελειώνει τα έργα στα στενά της Όθωνος, Βασ. Αλεξάνδρου Σοφρώνη, Σιώκου κλπ, έργα που πραγματικά αλλάζουν την όψη της περιοχής. 

Διεθνές φεστιβάλ ΑIKIDO ΑΝΟΙΞΗ 2013 στο Ναύπλιο

 Το ΑΙΚΙΚΑΙ Ελλάδος σε συνεργασία με το Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. του Δήμου Ναυπλιέων, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά στην πόλη του Ναυπλίου το Διεθνές φεστιβάλ ΑIKIDO ΑΝΟΙΞΗ 2013.

Ρεαλιστική πρόταση Γραμματικόπουλου για το κτίριο του πρώτου φαρμακείου


Δελτίο τύπου

 Ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη πρόταση κατέθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος σχετικά με το ιστορικό διώροφο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Βασιλέως Κων/νου, το οποίο υπήρξε το πρώτο φαρμακείο εν Ελλάδι και στο οποίο ταριχεύτηκε η σωρός του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια. 

8ο ATREUS PREMIER CUP στην Αργολίδα

 Η Ε.Π.Σ. Αργολίδος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι Ναυπλίου, Άργους– Μυκηνών και Επιδαύρου, συνδιοργανώνουν το «8ο ATREUS PREMIER CUP» στην περιοχή της Αργολίδας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με σύμβουλο οργάνωσης την JAG WINNING SPORTS. 

Συμμετοχή του Δημάρχου Επιδαύρου Κ. Γκάτζιου σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στο Μεσολόγγι

 Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γκάτζιος παρευρέθη σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε 13/14-04-2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου για την προετοιμασία ένταξης της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου της Πόλης κου Κατσούλη Παναγιώτη και του Προέδρου Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων κου Μαρωνίτη Ιωάννη. 

Συλλήψεις σε Ναύπλιο και Ερμιόνη

 Συνελήφθη, χθες 18-4-2013 το βράδυ, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 27χρονος, γιατί όπως προέκυψε, προχθές 17-4-2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο Αργολίδας, διέρρηξε κατάστημα - καφενείου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αφαιρέσει κάτι. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο Ναύπλιο

Ημερίδα «Η Γαστρονομία μέσα στους αιώνες» στο Άργος

 Το Ι.Ε.Κ Πελοποννήσου Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης του Υπουργείου Τουρισμού διοργάνωσε ημερίδα με Θέμα: «Η Γαστρονομία μέσα στους αιώνες» σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00 μμ στις νέες εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, στην πόλη του Άργους.

Εθελοντική αιμοδοσία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Άργους την Κυριακή 21 Απριλίου

 Την 1-2-2013 και στο πλαίσιο της συνεργασίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ιδρύθηκε η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1ΟΥ, 2ΟΥ, 3ΟΥ, 4ΟΥ, 5ΟΥ, 6ΟΥ ΚΑΙ 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΡΓΟΥΣ».

Γ.Αναγνώστου: Στα μεγάλα θέματα χρειάζονται συγκλίσεις και όχι διχαστικές ρητορικές

 Ο επικεφαλής της αξιωμ. αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Αναγνώστου σχετικά με την υπογραφή - έγκριση της β ανάρτησης δήλωσε:

" Η υπογραφή από το ΥΠΕΚΑ και το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων, της β’ ανάρτησης της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης στο Νότιο Τμήμα ή αλλιώς του Ρυμοτομικού Σχεδίου, αποτελεί την ολοκλήρωση ενός ακόμη βήματος για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλης του Άργους. Επόμενο βήμα η έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η έκδοση του αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος.

"Χέρι σωτηρίας" στο ιστορικό κτήριο του πρώτου φαρμακείου εν Ελλάδι απο τον Δήμο Ναυπλιέων

 Με αστραπιαία κίνηση ο Δήμος Ναυπλιέων, παρενέβη στην διαδικασία αγοράς του διατηρητέου Κτηρίου, όπου στεγαζόταν το Φαρμακείο του Βονιφάτιου Βοναφίν. Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων αποφάσισε ομόφωνα την εξαγορά του ιστορικού διατηρητέου μνημείου επί των οδών Βελλίνη και Βασ. Κωνσταντίνου από το Δήμο Ναυπλιέων την ανάδειξη του Φαρμακείου όπου ταριχεύτηκε ο Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας καθώς και για την κάλυψη αναγκών του Δήμου. 

170 προσλήψεις για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ταμείων και της ταξιθεσίας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, καλεί όσους έχουν τα προσόντα ή μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως α) ταμίες και β) ταξιθέτες και ελεγκτές εισόδου στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2013. 
Οι θέσεις είναι:

Συνελήφθη Σκοπιανός που ενέχεται στην απαγωγή Παναγόπουλου και είχε ληστέψει τράπεζα στην Αργολίδα

 Στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και σε 21 ληστείες τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, είχε πάρει μέρος Σκοπιανός κακοποιός, ηλικίας 34χρονων, που συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής. 

Δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί για την παγιδοθεσία του Δάκου στην Αργολίδα

 Ανακοινώνεται ότι ο έλεγχος του δακοπληθυσμού με τη μέθοδο παγιδοθεσίας τύπου Mcphail στους ελαιώνες, στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για το 2013 στην Π.Ε. Αργολίδας θα πραγματοποιηθεί μετά από Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί το άμεσο προσεχές διάστημα από την Υπηρεσία μας.

Σύλληψη 67χρονης στο Άργος

   Συνελήφθη, χθες18-4-2013 το πρωί, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, μία  67χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το Δημόσιο. 

Εκδήλωση για την τουριστική ανάπτυξη της Αργολίδας από την ΔΗΜ.ΑΡ. στο Ναύπλιο

  Η Δημοκρατική Αριστερά Αργολίδας διοργανώνει τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 στις 19:00
στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο Εκδήλωση - Συζήτηση με θέμα:«Ολοκληρωμένη και με όρους αειφορίας τουριστική ανάπτυξη της Αργολίδας»

 

Ξεκίνησε το "Πασχαλινό Παζάρι" του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άργους.

  Την Τετάρτη Απριλίου 2013 το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο νέο γραφείο του Ε.Ε.Σ. , στην οδό Βασ. Σοφίας 2. 

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Αργολίδας: 1η Μάη Απεργούμε

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ - 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ – ΝΑΥΠΛΙΟ

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, καλούμε τα μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους του νομού, τους νέους, τους ανέργους και τα άλλα λαϊκά στρώματα την Πρωτομαγιά (Μ. Τετάρτη) να συμμετέχουν 
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.
Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου