Δευτέρα 29 Απριλίου 2013


ΑΡΓΟΣ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 8 ATREUS PREMIER CUP ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Η Ε.Π.Σ. Αργολίδος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι Ναυπλίου, Άργους– Μυκηνών και Επιδαύρου, συνδιοργάνωσαν  το «8ο ATREUS PREMIER CUP» στην περιοχή της Αργολίδας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με σύμβουλο οργάνωσης την JAG WINNING SPORTS. Στον ΄΄Ατρέα΄΄ πήραν  μέρος πολλές ομάδες από την Αργολίδα, ο Αστέρας Τρίπολης , ομάδες από την Αττική , αλλά και το εξωτερικό. To τουρνουά περιλάμβανε 5 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες.
To «8ο ATREUS PREMIER CUP» πραγματοποιήθηκε  σε 10 γήπεδα διαστάσεων 11x11 με φυσικό χορτάρι στην περιοχή της Αργολίδας και συγκεκριμένα σε Άργος, Ναύπλιο, Κουτσοπόδι και Νέα Κίο και  γήπεδα με τεχνητό χορτάρι  στην Τίρυνθα, στην Αγία Τριάδα (2 γήπεδα), καθώς και στις περιοχές Κιβέρι, Δρέπανο και Λυγουριό. Η τελετή έναρξης έγινε το Σάββατο 27 του μηνός στις 5μ.μ. στο στάδιο Ναυπλίου. Η τελετή λήξης έγινε σήμερα το μεσημέρι στο ΔΑΚ Άργους  με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αργολίδος Γ. Αποστολόπουλο, τον  πρόεδρο του ΔΟΠΑΑΤ Γ.Μπόλλα, τον Γεν. Γραμ. Ιωάννη Γαλανόπουλο, τους εκπροσώπους του Δήμου Άργους , κ. Πετσέλη και Νότη, τον Προπονητή Δ. Διατσίκο να δίνουν τα μετάλλια και τα κύπελλα στους νικητές του τουρνουά. Για την ιστορία το κύπελλο του νικητή κατέκτησε η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης αφού στον τελικό κέρδισε την μικτή Αργολίδος με σκορ 3-1 .

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΧΑΝΤΜΠΑΛ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ


Στο φουαγιέ του Δ.Α.Κ. Άργους έγινε η συνέντευξη τύπου για την Τελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας φορέων της Δημοτικής Αρχής Δήμου Άργους - Μυκηνών, των αρχηγών των αποστολών των ομάδων και των υπευθύνων διοργανωτών από την ομάδα του Διομήδη.  Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Άργους από Μ. Δευτέρα 29/4 έως Μ. Πέμπτη 2/5. Στην τελική φάση συμμετέχουν οι ομάδες του ΑΣΕ Δούκα, του Α.Ο. Διομήδη Άργους, του Γ.Σ. Δράμα ’86, του ΠΑΟΚ, της ΧΑΝΘ και του Φίλιππου Βέροιας.

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται!… Εικόνες από τον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου


Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός
και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα
ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα.
Βλέπε, ουν, ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθής,
ίνα μη τω θανάτω παραδοθής και της Βασιλείας έξω κλεισθής
αλλά ανάνηψον κράζουσα
Άγιος, Άγιος, Άγιος ει ο Θεός ημών.


Κατανυκτική ατμόσφαιρα στις πλατείες του Ναυπλίου


Το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Συμφωνία», υπό τη διεύθυνση του Θ. Αντωνιάδη, έψαλλε ΄Υμνους από την Ακολουθία της Μ. Εβδομάδας.
Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στις πλατείες Αγ. Γεωργίου, Αγ. Σπυρίδωνα, Πλατεία Φιλελλήνων,  Πλατεία Συντάγματος αλλά και στην πλατεία Αγίου Νικολάου του δημοτικού διαμερίσματος Άγιου Ανδριανού από την χορωδια του Θ.Αντωνιάδη, καθώς η εκκλησία μας εορτάζει την υποδοχή του Χριστού στην Ιερουσαλήμ.
  

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


                                         

        
                        Πρός
Τόν ερόν Κλρον, τίς Μοναστικές δελφότητες  καί
τόν εσεβ Λαόν τς  ερς Μητροπόλεως ργολίδος

Τέκνα μου ν Κυρί γαπητά,
           μακαριστός Μητροπολίτης ργολίδος κυρός άκωβος κοιμήθη ν Κυρί καί δη εσλθεν ες τήν στορίαν καί ερίσκεται ες τήν κρίσιν το Θεοκαί ες τήν μνήμην το Λαο καί πάντες μες μακαρίζοντες τήν ψυχήν του εχόμεθα αωνία  μνήμη ατο.
          μως  ζωή συνεχίζεται καί  κκλησία πορεύεται καί διά τοτο  ερά Σύνοδος, κατά τήν κανονικήν τάξιν καί τό κκλησιαστικόν θος, νέθεσεν ες τήν ταπεινότητά μου καί τήν διαποίμανσιν τς χηρευσάσης ερς Μητροπόλεωςργολίδος, μέ τήν ντολήν το Τοποτηρητο.
Καί δού γώ ν τ μέσ μν καί μες γύρωθεν μο ς πατέρας καί παιδιά νταλλάσσομεν σήμερον τόν σπασμόν τς γάπης καί χαιρετίζομενλλήλους μέ τόν παιάνα τς Πίστεως χριστος ανεστη, συμμετέχοντες στή χαρά τς ναστάσεως το Χριστο μας.

ΣΤΙΣ 7 ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΤΕΙ Ο ΆΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΆΡΓΟΥΣ


ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ
Την Τρίτη 7ην  Μαΐου 2013 τελούμε την εορτήν του Πολιούχου και Προστάτου μας Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους του Θαυματουργού.
Το εσπέρας της παραμονής, Δευτέρα 6Η  Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Αγίου Πέτρου θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και περί την 9.15 μ.μ. θα γίνει η λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και  της Ιεράς Εικόνος.
Προσκαλείσθε όπως προσέλθετε, διά να τιμήσωμεν μετά του οφειλομένου σεβασμού την Ιεράν μνήμην του Φρουρού και Προστάτου των Αργείων και αντιλήπτορος πάσης Αργολίδος, ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ.

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

4ο Χορωδιακό Θρησκευτικό Φεστιβάλ Τριπόλεως

Το Σάββατο Λαζάρου το εσπέρας, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, έλαβε χώρα με επιτυχία το « 4ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ».
Η Εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε και φέτος υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ.
Συμμετείχαν στην ως άνω εκδήλωση:
1. Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ « Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΪΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ »
2. Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
3. Η ΧΟΡΩΔΙΑ Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
4. Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου