Τρίτη 23 Απριλίου 2013


Αποβολή τριών ημερών έφαγε και ο Αλβανός μαθητής για ξυλοδαρμό. Ο Έλληνας έφαγε αποβολή καθώς οι πάντες εντός του σχολείου γνώριζαν την ρατσιστική του συμπεριφορά.





email Αναγνώστη

Στάλθηκε πρόσφατα ένα ανώνυμο email στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που θορύβησε πολύ κόσμο και έκανε μεγάλη εντύπωση.
Το email έγραφε πως Αλβανός μαθητής του Γυμνασίου ξυλοφόρτωσε Έλληνα μαθητή και το αποτέλεσμα της διαμάχης ήταν να φάει μία μέρα αποβολή μόνο ο Έλληνας μαθητής.
Το email  επίσης περιέγραφε την αδιαφορία των καθηγητών στα παράπονα του Έλληνα μαθητή πως απειλείται εδώ και καιρό από τον Αλβανό και κατέληγε στο πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές από άτομα που φιλοξενούνται στη πατρίδα μας.
Το email είναι σε μεγάλο βαθμό ψευδές και υποκριτικό. Επίσης είναι αντιπαιδαγωγικό και βαθιά ρατσιστικό.
Πρώτον τα γεγονότα δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφει. Ο Έλληνας μαθητής εδώ και πάρα πολύ καιρό χρησιμοποιούσε βαρείς ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Αλβανού μαθητή. Οι καθηγητές γνώριζαν αυτή τη συμπεριφορά και συνιστούσαν στον νεαρό Αλβανό υπομονή για να μην πέσει στο επίπεδο του Έλληνα μαθητή και για να φέρουν την απαραίτητη σχολική ισορροπία.
Ο μικρός Αλβανός με τα πολλά δεν άντεξε και ξυλοφόρτωσε τον Έλληνα μαθητή.
Αποβολή όμως δεν έφαγε μόνο ο Έλληνας  Αποβολή τριών ημερών έφαγε και ο Αλβανός μαθητής για ξυλοδαρμό. Ο Έλληνας έφαγε αποβολή καθώς οι πάντες εντός του σχολείου γνώριζαν την ρατσιστική του συμπεριφορά.
Τα γεγονότα επομένως δεν είναι όπως τα περιγράφει το ανώνυμο email.
Επίσης είναι ντροπή να περιγράφεται μια κατάσταση εντός του σχολείου, που αποτελεί μια ξεχωριστή κοινωνία που στόχο έχει την εκπαίδευση και την συνεργασία των μαθητών και την δημιουργία ενεργών και φιλειρηνικών πολιτών, με ρατσιστικούς όρους.
Τι πάει να πεί ο μαθητής που φιλοξενείται είναι άλλο από τον Έλληνα μαθητή;
Κάθε μαθητής που εισέρχεται στο σχολείο είναι ίσος με τον διπλανό του ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, αίματος και κοινωνικής τάξης.
Αυτό είναι το νόημα του σχολείου και της εκπαίδευσης.
Αν θέλουν κάποιοι να μεταμορφώσουν το σχολείο σε αρένα πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων τουλάχιστον ας υπογράφουν επωνύμως τις απόψεις τους για να γνωρίζουμε ποιούς και τί εξυπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου