Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


TO ΓΕΛ Αγίας Τριάδας στη ΝΑΠΟΛΗ

Οι έλληνες και ιταλοί μαθητές μπροστά από το Δημαρχείο της Sant’Anastasia όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Carmine Esposito.  
 Στο πλαίσιο προγράμματος εκπαιδευτικής ανταλλαγής, μαθητές και καθηγητές του ΓΕΛ Αγίας Τριάδας, επισκέφτηκαν το Λύκειο I.S. «Luca Pacioli» στην Santa Anastasia, Νάπολης , από 11-17 Μαρτίου 2013. Στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν οι ιταλοί μαθητές σε οικογένειες μαθητών του ΓΕΛ Αγίας Τριάδας από 15-21 
Απριλίου 2013. Θέμα της εργασίας του προγράμματος ήταν «Η πολιτιστική επίγνωση ως μέσο συνεργασίας και επιτυχίας» και στόχος της ήταν η γνωριμία των παιδιών με την ιστορία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό του κάθε τόπου, αντιστοίχως και να συγκρίνουν και να ανακαλύψουν κοινά στοιχεία και διαφορές στον πολιτισμό, στη γλώσσα και στον τρόπο σκέψης τους. 

Μέσω αυτού του προγράμματος, καλλιεργήθηκε κλίμα γνωριμίας, φιλίας, και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και των διδασκόντων. 
Οι έλληνες και ιταλοί μαθητές κατά την
επίσκεψή τους στην Ακρόπολη
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η Διευθύντρια του Λυκείου Κα Φωτοπούλου Άννα και η υπεύθυνη του προγράμματος Δημητρακάκη Σαραντούλα μαζί με 16 παιδιά της Α’ και της Β’ τάξης του σχολείου.

Η Διευθύντρια και οι συμμετέχοντες μαθητές θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους στο Δήμο Ναυπλιέων, στο Δήμο Άργους- Μυκηνών και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για την πολύτιμη συμβολή τους στην ολοκλήρωση του προγράμματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου